Asbestipurku ja -siivous sulkee tuomiokirkon vajaaksi viikoksi

Tuomiokirkon lattian alta on löytynyt asbestipitoisia materiaaleja. Niiden poisto on alkanut perjantaina 1. syyskuuta. Myös kirkkosalin pinnoille tehdään asbestisiivous. Kirkko on tämän vuoksi jonkin aikaa pois käytöstä.

Oulun tuomiokirkossa ei pidetä sunnuntaina 3. syyskuuta kello kymmenen messua, vaan se siirretään Intiön hautausmaan Vanhaan kappeliin. Samaten Ylioppilaskunnan Laulajien 140-vuotisjuhlakonsertti lauantaina 2. syyskuuta kello 19 siirtyy pidettäväksi Oulujoen kirkkoon.

Oulun tuomiokirkko on suljettu lauantaihin 9.9. saakka asbestipitoisten materiaalien poistamisen ajaksi.

Oulun tuomiokirkon lämmityspattereiden vaihtamisen yhteydessä kirkon lattian alta, betonisista raitisilmakanavista, on löytynyt asbestipitoisia materiaaleja, jotka nyt poistetaan.

Kirkon sisäilman asbestipitoisuus on tutkittu ja sisäilma on todettu puhtaaksi. Kirkkosalin pinnoilta on löytynyt raja-arvot alittavia, pieniä määriä asbestikuituja. 

Kirkkosalin pinnoille tehdään asbestisiivous ja tilan käyttö lopetetaan siksi ajaksi.

Kun asbestipurku raitisilmakanavissa on saatu tehtyä, siivouksen onnistuminen varmistetaan näytteitä ottamalla. Toimenpiteet vievät kaikkiaan arviolta kaksi viikkoa, mutta kirkkoa voi alkaa käyttää jo aikaisemmin.

(Huom. Tekstiä päivitetty 5.9. klo 12.45 ja muutettu keskiviikko 6.9. päivittyneen tiedotteen mukaisesti lauantaiksi 9.9.)


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää