Betlehemin rauhantuli kulki jälleen kädestä käteen Suomeenkin saakka

Betlehemin rauhantuli muistuttaa tänäkin jouluna rauhan tärkeydestä ja ihmisiä yhdistävästä halusta jakaa rauhaa maailmaan. Rauhantulen voi noutaa omaan kynttilälyhtyyn muun muassa Oulusta, Tyrnävältä, Limingasta ja Lumijoelta.

Betlehemin rauhantuli on jälleen kulkenut läpi Euroopan lyhdystä lyhtyyn yksittäisten partiolaisten kuljettamana. Liekki on peräisin Jeesuksen syntymäpaikalle rakennetusta kirkosta, missä tulen sanotaan palaneen yhtäjaksoisesti jo yli tuhat vuotta.

Betlehemin rauhantuli muistuttaa myös jouluna 2023 rauhan tärkeydestä ja ihmisiä yhdistävästä halusta jakaa rauhaa maailmaan.

Tulen mukana viedään eteenpäin rauhanviestiä, jonka tänä vuonna kirjoitti partiojohtaja ja teologi Heidi Jokinen.

– Rauhantuli on tullut tänne Pohjolan perukoille kädestä toiseen siirtyen. Ihmiseltä ihmiselle, maiden, kielten ja kulttuurien rajat ylittäen. Rauhantuli muistuttaa kovin konkreettisesti, että kukaan ei täällä elä yksin. Lähimmäisen hätä koskettaa myös meitä. Ne, joilla on etuoikeus jaksaa ja pärjätä, voivat ottaa muidenkin taakkoja harteilleen.

– Rauhantulen äärelle voi hiljentyä muistamaan sitä erityistä rauhaa, josta Betlehemin tuli on aina meitä muistuttanut. Se liekki palaa eikä sammu.

Rauhantulen  saa noutaa omaan lyhtyyn

Varaa mukaan oma kynttilä ja lyhty tai kannellinen hautakynttilä. sekä ohut kruunukynttilä; tarvitset sitä tulen siirtämiseen ellei pisteellä ole jo valmiina ohutta tuohusta tätä varten.

Rauhantulen saa hakea itselleen täältä:

* 15.12. kello 18–20 Oulujoen pappilan pihasta

* 19.12. Liminganlahden luontokeskuksen kodalla kello 18 pidettävästä Kauneimmat joululaulut-tilaisuudesta

* Tyrnävän seurakuntatalon päädyssä seinällä olevassa lyhdyssä rauhantuli palaa 22.12. saakka

* Lumijoella rauhantulen voi noutaa kirkkopuistossa 17.12. kello 18 pidettävän ulkojumalanpalveluksen jälkeen; tuli palaa 22.12. saakka.

* Piispantalon pihalla (Ojakatu 1, Oulu) rauhantuli palaa lyhdyssä loppiaiseen asti.

 

Mikäli aiot siirtää tulen kotiisi autokyydillä, varaathan lyhdylle/hautakynttilälle kuljetusastiaiksi metallisen ämpärin tai vadin ja sen pohjalle hiekkaa. Sijoita etupenkin jalkatilaan. On suositeltavaa, että autossa on kuljetuksen aikana mukana toinenkin henkilö sekä sammutuspeite. Julkisissa kulkuneuvoissa ei saa kuljettaa tulta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää