Diakoniatyö tarjoaa aamu- ja päiväkahveja neljässä kohtaamispaikassa eri puolilla Oulua

Seurakuntien monet toiminnat jäävät tauolle kevään lopussa, mutta kaupungin keskustassa, Myllyojalla, Haukiputaalla ja Jäälissä diakoniatyö tarjoaa kahvitteluhetkiä myös kesällä.

Tänään tiistaina Sofia seurakuntakeskuksessa oli tarjolla diakonian aamukahvit. Rajakylästä keskustaan kahville saapunut Jari Immonen kertoi, että hänet paikalle oli tuonut uteliaisuus.

– Lähdin varta vasten katsomaan tätä paikkaa, sillä en ole aiemmin käynyt tässä rakennuksessa, Immonen kertoi keskuksen monitoimitilassa Isollakadulla.

– Tämä on siis tutustumiskäynti, ja tästä jatkan matkaa Pekurin kirjastoon, Immonen jutteli.

Kahvit miehelle tarjoili Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kesätyöntekijä Tilda Simonson. Häntä hieman jännitti etukäteen, onko tieto kesän kahvihetkistä kohtaamispaikkoina jo levinnyt kaupunkilaisten parissa.

Tunnin aikana ovi kävi useamman kerran. Osa tulijoista jutteli hetken muiden kahvittelijoiden kanssa, mutta toiset vetäytyivät omaan rauhaansa.

Sofia seurakuntakeskuksessa seurakunta tarjoaa diakonian aamukahvit tiistaisin kello 10–11.

Myllyojan seurakuntatalossa toimiva Myllytupa on avoinna keskiviikkoisin kello 10–14. Myllytuvassa voi kahvittelun lomassa pelata halutessaan pihapelejä, tehdä käsitöitä tai lukea päivän lehden.

Haukiputaan yhteisötilassa Jokelantiellä on avoimet ovet tiistaisin ja torstaisin kello 12–14. Maaliskuussa avatussa kohtaamispaikassa on mahdollista viettää aikaa pelaamalla pelejä tai tekemällä käsitöitä.

Jäälin kappelissa toimii puolestaan maanantaisin kello 10.30–12 Kappelin kahavila. Myös kappelissa on kahvin ohella tarjolla yhteistä tekemistä, kuten liikuntaa ja bingopelejä.

Kohtaamispaikkoihin voi tulla milloin tahansa niiden aukioloaikana ja viipyä itselle sopivan hetken.

– Kesällä moni palvelu on tauolla. Kohtaamispaikassa voi paitsi tavata ihmisiä, myös ottaa puheeksi huolia ja avuntarpeita, kertoo Haukiputaan seurakunnan diakoniatyöntekijä Johanna Juntunen.

Myllyojan ja Haukiputaan kohtaamispaikat ovat toiminnassa koko kesän. Sofia seurakuntakeskuksessa kahveja tarjotaan heinäkuun loppuun saakka ja Jäälin kappelin kahavila toimii 8. heinäkuuta saakka.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää