Elämäni virsi -tapahtuma on kuin televisiosta tuttu Elämäni biisi

Elämänsä virren tilaisuuteen ovat valinneet piispa Jukka Keskitalo, kansanedustaja Juha Hänninen, artisti Juho Karvonen, vapaaehtoinen Kerttu Leskelä, sosiaalityöntekijä Anne-Maria Takkula sekä diakoniatyöntekijä Marjukka Huhtelin.

Marjukka Huhtelin. Kuvaaja: Harriet Urponen

Maan korvessa kulkevi lapsosen tiePäivä vain ja hetki kerrallansaHerra, kädelläsi. Nämä kolme virttä ovat haetuimpia virsiä kirkon virsikirja.fi -verkkopalvelussa.

– Olen melko varma, että joku näistä virsistä lauletaan myös Elämäni virsi -illassa Oulun tuomiokirkossa tiistaina 31. lokakuuta, Marjukka Huhtelin sanoo.

Elämäni virsi tapahtumassa on sama idea, kuin Elämäni biisi -ohjelmassa. Tietyt henkilöt ovat valinneet oman elämänsä tärkeimmän virren ja illan aikana paljastuvat myös tarinat virsien takaa.

Elämänsä virren tilaisuuteen ovat Marjukka Huhtelinin lisäksi toivoneet piispa Jukka Keskitalo, kansanedustaja Juha Hänninen, artisti Juho Karvonen, vapaaehtoinen Kerttu Leskelä ja sosiaalityöntekijä Anne-Maria Takkula.

– On kiinnostavaa kuulla, mikä on jonkun yksittäisen virren merkitys ihmisen elämässä, Huhtelin pohtii.

Elämäni virsi -illassa lauletaan yhdessä toivotut virret.

– Kun Elämäni biisi -ohjelmassa laulut esittää orkesteri, niin tässä illassa kirkko täyttyy virsilaulusta ja kanttorimme säestävät virret uruilla. Aina laulun jälkeen virren toivoja kertoo tarinan virren taustalta, Huhtelin kertoo. Tilaisuuden juontaa musiikin moniottelija Maria Viitasaari.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta illan aikana kerätään kolehti, jonka tuotto menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

– Monelle meistä yhdessä laulaminen on ihanaa! Kun se tapahtuu tärkeän asian hyväksi, se on vieläkin ihanampaa. Vaikka itse olen kadottanut lauluääneni, nautin suunnattomasti siitä tunteesta, kun ympärilläni soivat virret toisten laulamina. Ne ovat kuin yhteisiä rukouksia musiikin muodossa, Huhtelin sanoo.

Diakoniatyöntekijä Marjukka Huhtelinin mukaan tuttujen virsien sanoma voi avautua uudella tavalla, kun kuulee, mitä se toiselle merkitsee.

– Tässä tilaisuudessa virren toivojat ovat uudella tavalla läsnä oman elämänhistoriansa kautta ja ovat nyt valmiina raottamaan jotakin siitä, Huhtelin lupaa.

  • Elämäni virsi ti 31.10. klo 19 Oulun tuomiokirkossa.

Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää