Elina on luonnon ja nuorten asialla

Muhoksen vaikuttajanuorissa toimiva Elina Greus kertoo, että nuoret pääsevät vaikuttamaan niihin asioihin, joihin haluavat vaikuttaa. Itselleen läheisimmäksi hän tuntee ympäristön ja oman ikäluokan asiat.

Muhoslainen 18-vuotias Elina Greus on ollut mukana paikkakunnan Vaikuttajanuorten ryhmässä vuoden ajan. Kaikille avoimeen ryhmään tulee nuoria niin seurakunnan, 4H-toiminnan kuin kunnan nuorisotyön kautta.

Elinan mukaan he voivat vaikuttaa Muhoksella kaikkiin niihin asioihin, joihin he haluavat vaikuttaa.

– Nyt tosin on varmaan ollut huonoin mahdollinen aika olla mukana, koska korona on rajoittanut niin paljon.

Viime syksyn Taiteiden yössä he olivat mukana ryhmäyttämässä nuoria ja lisäksi on järjestetty makkaranpaistoiltoja – kaikkea mihin voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä.

– Viime viikonloppuna pidimme perhepiknikin. Laadin tapahtumaa varten luonnon 10 käskyä, Elina kertoo.

Luonto ja nuorten kanssa toimiminen ovat lähellä Elinan sydäntä.

– Eläimet ja omavaraisuus kiinnostavat, ja tykkään ohjata nuoria.

Vaikuttajanuoret voi Elinan kokemuksen mukaan yhdistää nuoria porukkana. Toiminta antaa uutta näkökulmaa myös seurakuntaan.

– Nuoret voivat huomata, että seurakunta on muutakin kuin Raamatun lukemista kirkossa.

Toiminnassa tutustuu aikuisiin ohjaajiin, mikä voi laskea kynnystä lähteä vaikkapa isostoimintaan.

Kolme vuotta isosena toiminut Elina kertoo, että jokaisella leirillä on hienoa nähdä, miten ennalta tuntemattomista tulee kavereita.

– Jokaisen rippileirin lopussa kerromme kerhonohjaajana toimimisesta ja vaikuttajanuorten toiminnasta. Vaikuttajanuoriin pääsee mukaan ihan milloin vain.


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää