Emäntä-nimikkeet hyllytettiin Oulun seurakunnissa

Onko leirikeskuksien perinteinen ”emännille kiitos” -huuto vaihtumassa nyt ”keittiölle kiitos ” -palautteeksi?

Oulun seurakuntayhtymän emännistä tuli alkuvuodesta ruokapalveluvastaavia. Emäntä-nimikkeiden muutos oli ollut henkilöstön toiveena jo pitkään.

–  Emäntä-nimike viittaa vahvasti naissukupuoleen, ja siitä saattaa tulla mieleen vaikkapa huivipäinen maatalon emäntä. Haluamme viestittää, että keittiötyö ei ole millään lailla sukupuoleen sidottu.

– Toivomme nimikkeen kertovan vahvasta ammattitaidosta ja siitä, että elämme nykyajassa, kertoo ruokapalveluvastaava Annika Kaverinen (kuvassa).

Markkinointi avoimesta työpaikasta emäntä-nimikkeellä Facebookissa ja Instagramissa ei ole viime aikoina enää onnistunut, sillä se on tulkittu syrjiväksi. Seurakuntayhtymän toiveena onkin, että avoimiin paikkoihin on jatkossa myös mieshakijoita, kun nimike ei enää ole niin vahvasti sukupuoleen viittaava.

Nimikkeiden muutos ei vaikuta työtehtäviin.

Leirikeskuksissa on ruokailun jälkeen kaikunut perinteisesti keittiöön ”emännille kiitos” -palaute kuorossa lausuttuna. Mitä nyt sopii huudella, kun emäntiä ei enää ole?

–  On mukava ja hyvä tapa, että ruuasta kiitetään. Nyt kun kaikki vakinaiset työntekijät ovat ruokapalveluvastaavia, sopisiko vaikka ”keittiölle kiitos”?

–  Ja meillähän lukee yleensä jokaisella nimi essussa, voi siis huudella ihan nimelläkin!


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää