Ennakkoäänestys Haukiputaalla päättyy perjantaina

Jutussa seurataan Haukiputaan kirkkoherranvaalien ennakkoäänestyksen etenemistä. Ennakkoäänestys jatkuu perjantaihin 17. toukokuuta saakka, varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 19. toukokuuta.

Haukiputaan seurakuntaan äänestetään tällä viikolla uusi kirkkoherra. Ehdokkaina ovat Tuiran kappalainen Lauri Kujala ja Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Salla Autere. 

Ennakkoon äänestämässä oli torstai-iltaan mennessä käynyt 791 haukiputaalaista.

Kun Haukiputaan seurakunnassa on noin 9900 äänioikeutettua jäsentä, se tarkoittaa, että äänensä on antanut liki 8 prosenttia äänioikeutetuista.

Edellisissä Haukiputaan seurakunnan vaaleissa vuonna 2015 äänestysprosentti oli 22,1.

Ennakkoäänestys jatkuu perjantaihin 17.5. saakka ja vaalipäivä on sunnuntai 19.5., jolloin äänestää voi kello 11-20 Haukiputaan kirkossa.

JÄLJELLÄ OLEVAT ENNAKKOÄÄNESTYSPISTEET

  • pe 17.5. kello 9–18 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa, Kirkkotie 10
  • pe 17.5. klo 15–18 S-Market Haukiputaalla, os. Kauppakuja 2

Äänioikeus on täysi-ikäisellä seurakuntalaisella, joka on merkitty seurakunnan jäseneksi viimeistään 9.3.2024. Ennakkoon äänestäminen onnistuu millä äänestyspaikalla tahansa omasta asuinalueesta riippumatta. Sunnuntaina 19.5. voi äänestää vain kirkossa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää