Erja Oikarinen asetetaan Kempeleen seurakunnan kirkkoherran virkaan  

Sunnuntaina 4. helmikuuta Kempeleen seurakunnassa juhlitaan, kun jo tutuksi tullut kirkkoherra asetetaan virkaansa. Messun jälkeen siirrytään juhlimaan Kokkokankaan seurakuntakeskukseen.

Valokuvaaja: Reijo Koirikivi / Studio P.S.V.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo asettaa Erja Oikarisen Kempeleen seurakunnan kirkkoherran virkaan sunnuntaina 4. helmikuuta Kempeleen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa kello 10 alkavassa messussa.

Virkaan asettaminen tapahtuu apostolisen perinteen mukaisesti kätten päälle panemisella ja rukouksella. Heti messun jälkeen vietetään yhteistä ruokailua sekä juhlaa Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa, jonne on bussikyyditys kirkon pihalta n. kello 11.30. Juhlan jälkeen järjestetään myös paluukyyti. Sekä messu että sen jälkeiset tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

– Kempele on kasvava ja dynaaminen seurakunta, joka tarvitsee sitoutuneen kirkkoherran johtajakseen. Olen iloinen saadessani asettaa jo monipuolista kokemusta johtamisesta omaavan Erja Oikarisen Kempeleen kirkkoherran virkaan, piispa Keskitalo sanoo.

Juhlamessun toimittaa piispa Jukka Keskitalo. Virkaan asettamisessa avustavat Limingan rovastikunnan lääninrovasti Teemu Isokääntä, Kempeleen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisu Juvani, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Taavi Jarva sekä Hailuodon seurakunnan kirkkoherra Timo Juntunen. Erja Oikarinen saarnaa messussa.

Musiikista vastaavat kanttorit Marjo Irjala ja Taru Pisto. Lisäksi musiikissa avustavat Askeleet-kuoro, kirkkokuoro, lauluryhmä Versot sekä huilisti Hanna Mutka. Mukana eri palvelutehtävissä on laajasti seurakunnan työntekijöitä sekä vapaaehtoisia.

– Täällä kuorot harjoittelevat piispanmessua varten ja keittiöllä opiskellaan, miten juhlalounaalla tarjottava Kempele-keitto keitetään. Koen että virkaan asettaminen varustaa minua hengellisesti merkittävällä tavalla kirkkoherran tehtävään. Toivon myös että seurakuntalaiset rukoilisivat puolestani ja että Jumala siunaisi kaiken tämän seurakunnan hyväksi, kirkkoherra Erja Oikarinen kertoo.

– Kirkkoherra tarvitsee voimaa ja viisautta tehtäväänsä edistää sitä, että jokainen voisi kokea elävänsä turvassa kotiseurakuntansa yhteydessä ja Jumalalle rakkaana, Oikarinen jatkaa.

Erja Oikarinen on aloittanut Kempeleen seurakunnan vakituisena kirkkoherrana 1.1.2024 alkaen. Oikarinen valittiin 15.10.2023 toimitetussa kirkkoherran vaalissa selkeällä äänienemmistöllä kirkkoherran virkaan. Virkaan oli neljä hakijaa. Jo tätä ennen Oikarinen hoiti Kempeleen seurakunnan kirkkoherran virkaa.

Oikarinen on työskennellyt aiemmin muun muassa Lumijoen seurakunnan kirkkoherrana, Karjasillan seurakunnan kappalaisena ja seurakuntapastorina sekä Karjasillan ja Oulujoen seurakuntien nuorisotyönohjaajana. Hänet on vihitty papiksi Oulussa 3.2.2008. Virkaanasettamismessua voi seurata striimattuna Kempeleen seurakunnan YouTube-kanavalta tai radiolähetyksenä Kempeleen seurakunnan nettiradion kautta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää