Oulaisissa rakennetaan Evankeliumijuhlaa kesäkuun lopulle

Kuvassa on Oulaisten kirkko.

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 28.–30. kesäkuuta Oulaisten kirkon seudun täyttää valtakunnallinen Evankeliumijuhla, jossa on ohjelmaa kaikenikäisille. Järjestelyistä vastaa seurakunta yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa ja tapahtuman ohjelman tuottaa Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys.

Juhlan tunnus Sinut myös on armahdettu on otettu evankelisen liikkeen laulukirjasta, 150-vuotisjuhlaansa viettävästä Siionin kanteleesta.

Juhlan valmistelut on aloitettu Oulaisissa hyvissä ajoin viime vuonna. Oulaisten kirkkoherra Matti Hirvilammi iloitsee tulevasta tapahtumasta, vaikka sen järjestelyt tuntuvat pienen seurakunnan rahkeissa.

– On hienoa, että saamme Evankeliumijuhlan tänne. Erityisen upeaa on se, että tähän samaan tapahtumaan Oulaisissa mahtuu useampi juhlavuosi. Siionin kannel täyttää 150 vuotta ja koko perheen Riemumessu viettää 30-vuotisjuhlaa, Hirvilammi myhäilee.

Erityisen upeaa on se, että tähän samaan tapahtumaan Oulaisissa mahtuu useampi juhlavuosi.

Tuleva juhla työllistää paitsi seurakunnan väkeä, myös suurta joukkoa paikkakunnalta mukaan lähteneitä vapaaehtoisia.

– Juhlatoimikunnassa on työryhmät, joiden vetäjät ovat hyvin itsenäisesti ratkoneet ongelmia ja suunnitelleet työtään. Ilmapiiri on ollut hyvä ja jokainen satsaa tosissaan omaan hommaansa, toimikunnan puheenjohtaja Timo Punkeri kehuu joukkoaan ja toivoo runsasta väkimäärää paikalle.

Siionin kannelta sekä paikallisia lahjakkuuksia

Oulaisten kirkon välittömään läheisyyteen tulevalla juhlakentällä kokoonnutaan kuuntelemaan raamattuopetuksia ja seurapuheita sekä laulamaan Siionin kannelta, tuttavallisemmin Siikkaria.

Rakkaan laulukirjan juhlavuosi elää vahvasti mukana viikonlopun eri tilaisuuksissa, erityisesti sen kunniaksi järjestetyssä seminaarissa. Muutenkin musiikkikattaus on laaja ja monipuolinen.

Paikallista väriä on luvassa muun muassa perjantai-illan konsertissa Siskot ja veljet, jossa oulaistelaislähtöiset nuoret musiikin ammattilaiset Ida Elina ja Anna-Kaisa Mäkelä sekä Tomi ja Juho Punkeri musisoivat.

Nuorten ohjelma konsertteineen jatkuu aamupuolelle yötä.

Evankeliumijuhlassa on runsaasti omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille. Nuorten ohjelma konsertteineen jatkuu aamupuolelle yötä, lapset juhlivat omissa tapahtumissaan kuten esimerkiksi Vinkki-lehden omassa nimikkojuhlassa.

Myös lähetystyö näkyy ja kuuluu Evankeliumijuhlassa. Viikonlopun aikana on useita mahdollisuuksia tavata eri puolilla maailmaa työskenteleviä Sleyn lähettejä ja saada tietoa lähetyskentiltä. Sunnuntain pääjuhlassa siunataan matkaan uudet ja uudelle kaudelle lähtevät lähetit.

Kannatusalue ulottuu lännestä itärajalle

Evankelisen liikkeen juuret ovat pohjoisessa, syntyihän liikkeen isä Fredrik Gabriel Hedberg 1811 Raahen Saloisissa. Myöhemmin liikkeen kannatusalueeksi vakiintui u-kirjaimen muotoinen vyöhyke, joka alkaa Keski-Pohjanmaalta ja kaartaa etelän kautta itärajalle.

Nyt harvinaisen pitkällä pohjoisessa järjestettävä Evankeliumijuhla tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tulla tutustumaan yhteen Suomen vanhimmista ja perinteikkäimmistä herätysliikkeistä. Järjestäjät kutsuvatkin kaikki kiinnostuneita paikalle nauttimaan avaran armollisesta evankeliumin julistuksesta, rennosta festaritunnelmasta,


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää