Grooveimmat joululaulut soivat bändin kera Oulun tuomiokirkossa

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina kokoonnutaan laulamaan yhdessä joululauluja bändin säestyksellä.

Livemusiikin ja joululaulujen ystäviä hemmotellaan Oulussa, kun Grooveimmat joululaulut kajahtavat tuomiokirkossa sunnuntaina 3.12..

Kaikille avoimessa rennossa joululaulutilaisuudessa jalat saavat vipattaa ja sormet napsua, kun yleisö pääsee laulamaan joululauluja livebändin säestyksellä.

Grooveimpien joululaulujen äänentoistosta vastaava Matti ”Watti-Matti” Niemi on tuttu hahmo oululaisessa musiikkielämässä.

– En ole koskaan laskenut, mutta kyllä keikkoja reilun kolmenkymmenen vuoden aikana on paljon kertynyt, Niemi sanoo.

Niemi suhtautuu jouluun kahtiajakoisesti. Toisaalta jouluun kohdistuu paljon odotuksia, mutta joulu on mukavaa aikaa siksi, että silloin on oikeus rauhoittua. Joululaulut kuuluvat oleellisesti jouluun.

– Monet joululauluista ovat ikonisia kappaleita, jotka herättävät paljon tunteita. On rikkaus saada kuulla lauluista erilaisia versioita. Paljon on myös tullut uusia hyviä joululauluja, Niemi toteaa.

On rikkaus saada kuulla lauluista erilaisia versioita.

Niemi esiintyy mielellään kirkossa, jonne hänen mukaan sopii hyvin monenlainen musiikki.

– Kirkkokeikat ovat suosikkejani, kirkot ovat niin kauniita ja rauhoittavia paikkoja. Olemme esiintyneet kirkoissa esimerkiksi Frosty River -bändillämme. Arvostan suuresti sitä, että kirkoissa on paljon monipuolista kulttuuritarjontaa, Niemi sanoo.

Oulun tuomiokirkon kaiku vaikuttaa oleellisesti siihen, miltä bändi kirkkosaliin kuulostaa.

– Kirkon akustiikka on haasteellinen sähköiselle musiikille ja etenkin lyömäsoittimille, mutta sen saa kyllä toimimaan, Niemi toteaa.

Bändissä ovat mukana Sanni Antikainen laulu, Jomppe Itkonen rummut, Tuukka Nygård kitarat, Kari Kuivamäki koskettimet, Eetu Heikkinen basso, Esa Rättyä laulu ja percussiot. Tilaisuuden juontaa Heidi Karvonen.

Grooveimmissa joululauluissa tärkeää on myös hyvän tekeminen, kolehti kerätään Kirkon ulkomaanavun kautta maailman katastrofialueilla olevien ihmisten auttamiseksi.

Grooveimmat joululaulut -tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Oulun tuomiokirkossa vuosi sitten.

  • Grooveimmat joululaulut sunnuntaina 3.12. kello 18  Oulun tuomiokirkossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää