Harriet Urponen: "Moniäänisyys on rikkautta"

”Yksi viestinnän tärkeimpiä tehtäviä on mahdollistaa kunnioittava keskustelu osana kirkon perusviestin esillä pitämistä”, toteaa Oulun seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Harriet Urponen.

Harriet Urponen aloitti Oulun seurakuntayhtymän viestintäjohtajana vuoden alussa. Tuntumaa tehtävään hän sai jo syksyn aikana toimiessaan vt. viestintäpäällikkönä.

Urposella on kokemusta kirkollisesta viestinnästä monelta saralta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa piispan erityisavustajana sekä Rovaniemen seurakunnan viestintäpäällikkönä.

Syksyllä ensimmäinen iso haasteesi oli seurakuntavaalien viestintä. Kuinka solahdit uuteen työyhteisöön?
– Minut on otettu oikein lämpimästi vastaan, mistä iloitsen. Toki tunsin joitakin nykyisiä työkavereita jo entuudestaan, joten tänne oli helppo tulla.

Moni ei varmastikaan tiedä, mitä kaikkea seurakuntien tiedottajat tekevät, kerro siitä lukijoille.
– Tiedottajien työ on hyvin monipuolista. Teemme näkyväksi kirkon hyvää työtä tuottamalla paljon sisältöjä eri kanaviin; verkkosivuille, somekanaviin ja esimerkiksi Rauhan Tervehdykseen. Koordinoimme sitä kokonaisuutta, että Oulun seurakuntien palvelut ja tapahtumat pääsisivät mahdollisimman hyvin esille. Teemme työtä sen eteen, että ihmiset Oulussa voisivat kohdata seurakuntia paitsi tapahtumissa, myös verkossa, uutismediassa, sosiaalisessa mediassa ja radiossa. Etsimme koko ajan uusia, raikkaita tapoja välittää toivon sanomaa.

Oulun seurakuntien strategiassa tavoitteena on se, että kirkko on olemassa ja tärkeä ihmisille sadan vuoden päästäkin. Miten tähän tavoitteeseen päästään?
– Onneksi kirkon olemassaolo ei ole riippuvainen vain ihmisten ponnistuksista. Kristinusko on viestinnän näkökulmasta melkoinen menestystarina, kirkko kasvaa maailmalla ja olen iloinen, että meillä on maailman paras viesti. Olen varma siitä, että se on voimissaan vielä sadan vuoden päästäkin.

Millaisena näet seurakuntalehden roolin osana Oulun seurakuntien viestintää?
– Oulussa Rauhan Tervehdyksellä on pitkä historia, lehti on Suomen vanhin seurakuntalehti. Se on yksi tärkeä viestintäkanavamme, jossa voimme tiedottaa ajankohtaisista asioista ja pitää esillä meille tärkeitä arvoja. Tietolähteenä lehti on hyvin luotettava.
– Toivoisin kuitenkin, että lehti voisi rohkeasti uudistua ja saada sen myötä uusia lukijoita.

Mikä on tärkeintä kirkon viestinnässä juuri nyt?
– Kirkko on moniääninen. Se tarkoittaa sitä, että on monta tapaa ilmaista ydinviesti ja tämä hyväksytään ja nähdään rikkautena. Tämä tarkoittaa myös sitä, että on monta tapaa olla seurakuntalainen ja monta tapaa olla kristitty. Yksi viestinnän tärkeimpiä tehtäviä on mahdollistaa kunnioittava keskustelu osana kirkon perusviestin esillä pitämistä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää