Haukiputaan nuorisokuoroon mahtuu uusia laulajia

Haukiputaan seurakunnassa viritellään uudelleen käyntiin koronavuosina hiipunutta nuorisokuoroa. Uusia laulajia otetaan mukaan 15. ja 22. tammikuuta seurakuntakeskuksessa kello 18–19.15 pidettävissä kuoroharjoituksissa.

– Seurakunnan lapsikuorossa käy paljon porukkaa. Toiveena on ollut kuoro, johon voi jatkaa alakoulun päätyttyä, kertoo kuoronjohtajana toimiva Else Sassi.

Nuorisokuoro Loiste on tarkoitettu 13–20-vuotiaille.

– Kuoro lähti hyvin käyntiin viime syksynä. Laulajia tuli mukaan 25, kaikki naispuolisia. Myös pojat olette tervetulleita, jos vaan rohkenette.

Sassi kannustaa kaikkia kiinnostuneita ainakin kokeilemaan, miltä kuorolaulaminen tuntuu. Parin kuukauden mukanaolon jälkeen tietää jo, haluaako jatkaa kuorossa.

– Vaikka ei tuntisi entuudestaan ketään muuta kuorolaisista, kannattaa tulla mukaan. Laulamisen ohessa on ryhmäyttävää tekemistä, jossa tullaan tutuiksi. Kuorosta on mahdollista vaikka löytää uusi kaveri, Sassi sanoo.

Loiste on kuoronjohtajan sanoin hyvän tuulen kuoro. Koelaulua ei ole, kaikki ovat tervetulleita mukaan, taitoihin katsomatta.

– Mielestäni nuorille on tärkeää tarjota tervehenkinen, kehittävä ja virkistävä harrastus. Kuorossa ei pääasia ei ole niinkään mikään taiteellinen lähtökohta vaan mukanaolo musisoimisen ilosta, Sassi kuvailee.

– Toki meillä on tavoitteellisuuttakin: laulamme esimerkiksi jumalanpalveluksissa ja pidämme konsertteja, joihin valmistellaan ohjelmistot.

Musiikin terapeuttisen käytön osaajana Sassi näkee musiikin merkityksen:

– Musiikki saa hoitaa sielua ja mieltä siinä laulamisen sivussa. Lisäksi yhdessä tekeminen antaa tunteen merkityksellisyydestä ja joukkoon kuulumisesta.

Loiste-kuorolaisten kalentereissa on jo useampia mukavia kuorojuttuja tälle vuodelle. Kuoro laulaa muun muassa 15. helmikuuta pidettävässä hengellisen musiikin toivekonsertissa sekä pääsiäisyön messussa. Maaliskuussa on luvassa nuorten itsensä toivoma yhden yön yli kestävä kuoroleiri.

 

Jotakin taikaa kuorotoiminnassa vain on.

 

Else Sassi asuu itse Ritaharjussa, mutta haluaa silti kulkea kuoroharjoituksissa Haukiputaalla.

– Sijaistin Haukiputaalla kanttoria vuosina 2009–2011. Sydän jäi Haukiputaalle, hän hymyilee.

– En ole itse asiassa koskaan itse laulanut kuorossa, mutta jotakin taikaa kuorotoiminnassa vain on. Musiikilla on valtava voima. Harjoituksista saa paljon energiaa. Ja onhan musiikin terveysvaikutuksista ihan tutkittuakin tietoa: musiikki tekee hyvää aivoille ja mielelle, sanoo laulunopettajaksi parhaillaan opiskeleva Sassi.

Hänestä tulee myös Karjasillan seurakunnan naiskuoro Kaarnan kuoronjohtaja. Myös tähän kuoroon otetaan lisää laulajia.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää