Heikki Hänninen toteuttaa nuoruuden unelmansa 79-vuotiaana

Heikki Hänninen unelmoi jo nuorena omasta konsertista. Laulutunneille hän lähti vasta ikämiehenä, mutta nyt unelma on toteutumassa 19. syyskuuta Pyhän Tuomaan kirkossa Oulussa.

Liminkalainen Heikki Hänninen on toteuttamassa nuoruudenunelmaansa. Jo lapsesta alkaen hän halusi laulaa, mutta siihen ei kotona kannustettu.

– Tämä konsertti on ensimmäiseni ja mahdollisesti myös viimeiseni, naurahtaa Hänninen.

Pyhän Tuomaan kirkossa sunnuntaina 19. syyskuuta kello 18 pidettävässä konsertissa baritoni Hännistä säestää pianisti Jouni Somero.

– Siinä on lahjakas mies, hän osaa säestää varmasti vaikka minkä kappaleen. Tässähän konsertoi amatöörilaulaja ja huippupianisti, Hänninen kuvaa.

Kansantajuisia ja tuttuja kappaleita

Ilmaiskonsertin ohjelmistossa on Hännisen sanoin kansantajuista musiikkia.

– Nämä on sellaisia kappaleita, että niiden sanat ymmärtävät niin piispat kuin työmiehet. Konsertti on suunnattu ihan tavallisille ihmisille.

Hänninen ja Somero esittävät Yrjö Kilpisen sävellyksiä kuten Kesäyö, Illalla ja Rannalta I, Heikki Klemetin Iltalaulu ja Taisto Wesslinin Nocturne. Konsertissa kuullaan myös hengellisiä lauluja kuten Mä olen niin pienoinen ja chansonklassikko Kuolleet lehdet.

Konsertti on hajusteeton

Vaikka Hänninen aloitti lauluopinnot vasta ikämiehenä, hänellä on ollut jo useita opettajia, joita hän haluaa kiittää.

– Olin Esko Jurvelinin viimeinen oppilas. Minua ovat opettaneet myös Markku Liukkonen, Elias Palola, Silja Sevonkari ja nyt Riikka Vuorijärvi.

Ääni on herkkä instrumentti. Näin on erityisesti Heikki Hännisen kohdalla, sillä hän on allergisoitunut monille erilaisille tuoksuille.

Jännitystä ennen konserttia aiheuttaa muun muassa se, pysyykö ääni kunnossa. Konserttiin tulijoita pyydetäänkin saapumaan hajusteettomina. Näin konsertti olisi turvallinen myös muille herkistyneille.

=> Mitä ajatuksia juttu herätti? Anna palautetta!


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää