Hevimessu houkutti kirkon täyteen - jatkoa on luvassa

Oulussa pidetty Hevimessu keräsi yli 600 eri ikäistä kuulijaa tuomiokirkkoon. Seuraavan Hevimessun ajankohta on jo sovittu.

Salla Autere puhui saarnassaan Suomesta maailman onnellisimpana kansana ja myös hevikansana. - Voidaan siis sanoa, että hevi tekee onnelliseksi, hän totesi.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan järjestämän messun toimittivat kappalainen Salla Autere ja pastori Matias Leskinen. Avustamassa olivat myös oppilaitosdiakoni Kaija Siniluoto ja kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen.

Autere kertoo, että vaikka Hevimessua on toivottu, sen kiinnostavuuden määrää ei silti osattu arvioida.

– Kun tuntia ennen avattiin ovet ja siellä oli ihmisiä jo jonossa, niin eihän sitä meinannut uskoa.

Valtaosa messuun tulleista osallistui myös ehtoolliselle. Se oli Autereen mukaan toinen hämmennyksen hetki.

– Leipä loppui, viini loppui, bändiltä loppui biisit, kun ei oltu osattu varautua siihen massaan joka penkeistä nousi ehtoolliskutsun myötä, Autere naurahtaa pari päivää myöhemmin.

Onneksi pappeja oli paikalla monta, joten viinit ja öylätit saatiin siunattua ”lennosta” ja jakoon alttarille.

– Vaikka jotkut kritisoivat, että Hevimessuun mennään vain musiikkia kuuntelemaan, niin ehtoollisosio kertoi kyllä ihan muuta viestiä. Se tuntui hirmu tärkeältä itselle huomata, että pyhän äärelle sinne oltiin tultu, Autere painottaa.

Yleisesti ottaen kriittistä palautetta on tullut mukaan vähän.

– Toki tarkoituskaan ei ollut palvella kaikkia oululaisia, vaan juurikin heitä, jotka kokevat hevimusiikin itselleen läheiseksi musiikkityyliksi, Autere muistuttaa.

Messussa soittaneelle bändille sen sijaan on ropissut kiitosta. Bändissä soittivat Eveliina Halme (laulu), Henri Arvola (kitara), Tero Kemppainen (koskettimet), Roope Valtonen (rummut) ja Ville Valtonen (basso).

Salla Autere on saanut paljon kiitosta messussa kävijöiltä. Alla muutama poiminta:

”Kiitos hevimessusta sinulle ja kaikille avustajille ja bändille ❤ nyt meni sieluun ja sydämeen!”

 

”Mulla ei ole kosketuspintaa kirkkoon ennestään, mutta siellä tajusin uskosta jotain. Ja ymmärsin, että tälläisessä hetkissä se kosketus pyhään syntyy. Ja niin turvallisissa käsissä.”

 

”Eilinen messu oli todella merkittävä minulle.”

Myös Rauhan Tervehdyksen Facebook-sivulla julkaistu videopätkä kiitosvirrestä 503 on kerännyt ennätysmäärän tykkäyksiä ja jakoja. Sunnuntaihin kello 16 mennessä päivitys oli saanut 679 reaktiota, se oli jaettu 28 kertaa ja sen oli nähnyt yhteensä yli 105 000 katselijaa.

Näyttää siis ilmeiseltä, että raskaammalla musiikkipoljennolla toteutettu messu kiinnostaa oululaisia. Jatkoakin on luvassa.

– Seuraavan Hevimessun ajankohta on jo sovittu. Se pidetään ensi vuonna marraskuussa, tuomiosunnuntaita edeltävänä perjantaina, paljastaa tuomiorovasti Satu Saarinen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää