Päivi Tulisalon toive kävi toteen

Päivi Tulisalo aloitti tammikuussa määräaikaisena lastenohjaajana Limingan seurakunnassa. Työnkuvaan kuuluvat varhaiskasvatuksen kasvatus- ja ohjaustehtävät.

– Työskentelen alle kouluikäisten ja heidän perheidensä kanssa. Ohjaamme yhdessä työparini kanssa 3–5-vuotiaiden päiväkerhoissa ja koko perheen yhteisissä perhekerhoissa, Tulisalo kertoo.

Lisäksi lastenohjaajat vetävät Parkkikerhoja 1–6-vuotiaille. Toiminta mahdollistaa vanhemmille omaa aikaa.

Tulisalo aloitti työnsä paukkupakkasten aikaan. Ne vaikuttivat myös työn arkeen.

– Kerhot pyörivät normaalisti, mutta ulos emme lasten kanssa päässeet. Lisäksi haasteita toi väistötilana toimivan kontin kylmä eteinen. Kerhotiloissa onneksi pärjäsimme ihan mukavasti, kun muistimme laittaa villasukkaa jalkaan.

Limingassa Tulisalo on asunut vuodesta 2006.

– Asumme perheeni kanssa Tupoksessa. Parasta täällä asumisessa on ollut rauhallinen asuinympäristö, jossa lapset ovat saaneet kasvaa. Lähes kaikki tarvittavat palvelut löytyvät 10 kilometrin säteeltä.

Seurakunta on Tulisalolle työpaikkana uusi. Aiemmin hän on työskennellyt päiväkodissa yksityisellä sektorilla ja sen jälkeen opiskellut röntgenhoitajaksi.

Viimeiset neljä vuotta hän on tehnyt röntgenhoitajan sijaisuuksia ja keikkatyötä.

– Minulla on ollut aika-ajoin mielessä lastenohjaajan työ seurakunnassa. Kun sijaisuus tuli auki omaan asuinkuntaan, päätin hakea paikkaa, ja hyvinhän siinä kävi!

– On ollut mukava tehdä vaihteeksi työtä iloisten asioiden äärellä ja rauhallisemmalla työtahdilla.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää