Ilmaiset KappeLive-konsertit jatkuvat Oulun yliopiston kupeessa

Drumorg-duon digitaaliset superurut ja rummut soivat vuoden ensimmäisessä KappeLivessa helmikuun alussa.

Kevään KappeLive-konserttisarja käynnistyy lauantaina 1.2. kello 19 Linnanmaalla Pyhän Luukkaan kappelissa, jolloin estradille astuu harvinaislaatuinen, urut ja rummut yhdistävä duo Drumorg.

Drumorg on urkutaiteilija Elias Niemelän ja rumpali Suvi Buckmanin muodostama duo, joka murtaa rajoja populaarikulttuurin ja korkeakulttuurin sekä maallisen ja hengellisen musiikin välillä.

Konsertissaan Drumorg esittää ennenkuulumattomia versioita tunnetusta elokuvamusiikista, kotimaisesta iskelmästä ja klassisista teoksista. Konsertissa kuullaan esimerkiksi, kuinka Vivaldin vuodenajat tai iskelmäpotpuri soi digitaalisilla superuruilla ja rummuilla.

KappeLiven yksitoistavuotisen historian aikana on kuultu jo lähes 80 konserttia. Konserttisarja tarjoaa monipuolisia ja ilmaisia konserttielämyksiä kaikenikäisille.

– Kaikki musiikkityylit sopivat kirkkoon. Koko ajan on pyritty siihen, että tuomme esille erilaisia musiikkityylejä perinteisen kirkkomusiikin sijaan, kertoo Päivi Jussila, joka on ollut mukana järjestämässä KappeLivea koko sen olemassaolon ajan.

Yleisö on löytänyt KappeLive-sarjan hyvin.

– Tarjontaa on vuosien varrella ollut moneen makuun. On mukavaa, että ihmiset rohkenevat tulla kirkkokonserttiin kuuntelemaan mielimusiikkiaan, iloitsee Jussila.

Uutta hengellistä musiikkia sekä jazzia, kansanmusiikkia ja avantgardea

Kevään 2020 konserttisarja sisältää kolme musiikillisesti erityylistä konserttia, joihin kaikkiin on vapaa pääsy. Oululaista Veli-yhtyettä päästään kuulemaan 7. maaliskuuta, jolloin yhtye esittää Veli Vaismaan omia arkihengellisiä sävellyksiä ja versioita tutuista kappaleista.

Freelancer yhteisömuusikko Veli Vaismaan lisäksi yhtyeeseen kuuluvat laulaja-muusikko Saara Kalliopuska ja säveltäjä-muusikko Lauri Marjakangas.

Kevään konserttisarjan päättää lauantaina 4. huhtikuuta esiintyvät Heikki Ruokangas (kitara) ja Anne-Mari Kanninen (harmonikka), jotka tulkitsevat konsertissaan virsiä, hengellisiä ikivihreitä ja kansansävelmiä. Ruokangas ja Kanninen tarjoilevat uniikin musiikillisen kokemuksen yhdistäen jazzia, kansanmusiikkia ja avantgardea

Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7, Oulu) järjestettäviin KappeLive-sarjan konsertteihin on vapaa pääsy.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää