Intiön kappelissa käyttökatko savuvahinkojen vuoksi

Intiön kappeli ja krematorio kärsivät savuvahingoista varhain perjantaina 21. huhtikuuta.

Intiön kappeli ja krematorio kärsivät savuvahingoista varhain perjantaina 21. huhtikuuta, kun krematorion uunin luukku ei sulkeutunut kunnolla ja savu levisi rakennukseen. 

Palokunta oli paikalla nopeasti ja savusukeltajat saivat tilanteen hallintaan. Ihmisille ei aiheutunut vaaraa tilanteesta.

Tapahtuneesta seuraa käyttökatko krematorion ja kappelin toimintaan. Käyttökatkoksen pituus ei vielä ole tiedossa.

Perjantain siunaukset on siirretty toisiin tiloihin, lähinnä Intiön hautausmaalla sijaitsevaan Vanhaan kappeliin.

Krematorion toiminnassa tulee vähintään kahden, ehkä useammankin päivän toimintakatkos. Tänä aikana vian syy selvitetään ja ryhdytään tarvittaviin korjaustoimiin.

– On mahdollista, että tulevaa tuhkausruuhkaa joudutaan purkamaan yhteistyössä Kokkolan, Kajaanin ja ehkä Rovaniemenkin kanssa. Toiminta Intiössä jatkuu heti, kun uunin mekanismi saadaan kuntoon, kertoo hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi.

Intiön kappeli on otettu käyttöön vuonna 1973. Oulun seurakunnat päättivät maaliskuussa kappelin ja krematorion peruskorjauksesta, joka alkanee joulukuussa. Yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee kokouksessaan 27.4. kappelin peruskorjauksen toteutussuunnitelmia.

Investointisuunnitelmassa on krematorion laajennus, jossa rakennettaisiin tilat kahdelle krematorion uunille suodatinlaitteistoineen. Tällä hetkellä krematoriossa on vain yksi uuni.

=> Kommentoi juttua täällä

(Huom. juttua on päivitetty 23.4. kello 8.22 Vuontisjärven kommentin osalta)


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää