Ilmaista koulutusta itsemurhien ehkäisyyn ja puheeksiottoon

Oulujoen seurakunta järjestää kaikille avoimen itsemurhien ehkäisy ja puheeksiotto -koulutuksen Maailman mielenterveyspäivänä, tiistaina 10. lokakuuta.

Oulujoen seurakunta järjestää kaikille avoimen itsemurhien ehkäisy ja puheeksiotto -koulutuksen Maailman mielenterveyspäivänä, tiistaina 10. lokakuuta. Tilaisuus alkaa kello 17.30 Myllyojan seurakuntatalossa (Koivumaantie 2).

Kouluttajana toimii etäyhteydellä Harri Sihvola Itsemurhien ehkäisykeskuksesta. Hän käsittelee itsemurhaa ja itsetuhoisuutta ilmiönä sekä kertoo, kuinka itsetuhoinen ihminen tulisi kohdata.

Suomessa tehdään noin 800 itsemurhaa vuosittain, itsemurhayrityksiä on arvioitu olevan 10–40 kertainen määrä tähän verrattuna. Harri Sihvolan mukaan itsemurhayritys ja itsemurha on usein mahdollista estää. Tärkeintä on puhua aiheesta.

 

Itsemurha-aikeista puhuminen vähentää itsemurhaa harkitsevan ahdistusta.

 

– Itsemurha-aikeista puhuminen vähentää itsemurhaa harkitsevan ahdistusta ja ahdistuksen väheneminen pienentää itsemurhan riskiä, sanoo Sihvola.

– Monesti itsemurhaa harkitseva on kuin keinulaudalla sen suhteen, elääkö vai kuoleeko. Puhuminen voi kääntää keinulaudan elämänhalun puolelle.

Diakoniatyöntekijä Anna-Maija Sälkiön mukaan aihe koskettaa useita ihmisiä, sillä itsemurha vaikuttaa omaisten lisäksi muuhun itsemurhan tehneen lähipiiriin. Hän toivoo, että koulutukseen tulisi eri-ikäisiä ihmisiä.

 

Kuka tahansa voi olla tilanteessa, jossa toinen ihminen on itsetuhoinen.

 

– Kuka tahansa voi olla tilanteessa, jossa toinen ihminen on itsetuhoinen. Siksi on tärkeää tietää, miten kannattaa toimia.

Koulutus on maksuton eikä siihen osallistuminen vaadi ilmoittautumista. Ilta alkaa kahvi- ja teetarjoilulla ja päättyy Oona-Karita Isokosken ja Lasse Launimaan musiikkiesitykseen. Tilaisuudessa on vapaaehtoinen maksu nuorten väkivallan ehkäisemistä tukevalle Yhteisvastuukeräykselle.

  • Lisätietoja tilaisuudesta antaa Oulujoen seurakunnan diakoniatyöntekijä Anna-Maija Sälkiö numerossa 040 515 7601 tai sähköpostilla anna-maija.salkio@evl.fi.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää