Joulukonsertti seksuaalista häirintää ja väkivaltaa vastaan

Oranssit päivät on ajanjakso, jolloin kiinnitetään huomiota naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan. Kampanjan tukikonsertti kuullaan Oulussa 10. joulukuuta.

Oranssit päivät on ajanjakso, jolloin kiinnitetään huomiota naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan. Tämä vuosittainen kampanja alkoi naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10.12.

– Oranssit päivät -kampanjoi naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Edelleen on tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa seksuaalista häirintää. On hyvä, että Oranssit päivät antaa myös mahdollisuuden keskustella naisten asemasta yhteiskunnassa, tuomiorovasti Satu Saarinen sanoo.

Oranssit päivät huipentuu Oulussa Vanhassa kappelissa sunnuntaina 10.12. kello 16 järjestettävään konserttiin, jossa esiintyvät Raimo Paaso, laulu, Niko Mäenalainen piano ja haitari ja Ari Kivelä, kontrabasso.

Kappeliin pääsee kaunista kynttiläkujaa pitkin. Konsertti tarjoaa mahdollisuuden rauhoittavaan ja tunnelmalliseen hetkeen Intiön hautausmaalla sijaitsevassa Vanhassa kappelissa. Konsertti kantaa nimeä Tähtien lempeä vihma.

– On hienoa saada myös tämä konsertti kappelin 100-vuotisjuhlavuodelle. Mitä muuta tämä maailma enemmän tarvitsee nyt, kuin tähtien lempeää vihmaa, Saarinen kysyy.

Tilaisuutta järjestää Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa Oulun soroptimistit. Se on osa kansainvälistä Soroptimist International naisten vapaaehtoisjärjestöä. Soroptimistit tekevät työtä naisten ja lasten elämän parantamiseksi edistämällä erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa.

  • Konsertti su 10.12. klo 16 Oulun Vanhassa kappelissa. Vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa. Konsertin tuotto kehittyvien maiden tyttöjen koulutukseen Oulun soroptimistiklubin kautta.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää