Jouni Somero on musiikin moniottelija

Pianisti Jouni Somero esiintyy 15.11. Oulussa Tunteiden ilta -konsertissa yhdessä baritoni Heikki Hännisen kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kiharatukkainen kuusikymppinen mies seisoo selkä peiliin päin ja hymyilee kameralle.

Pianisti Jouni Somerolla on takanaan yli neljä vuosikymmentä esiintymisiä. Oulaisista syntyisin oleva Somero tuntee Oulussa konsertoidessaan olevansa lähes kotona.

– Muistan, kuinka lapsena kävimme täällä isossa kaupungissa, toteaa nykyisin Savossa Säyneisissä asuva virtuoosi.

Somerolta ilmestyi vastikään 108. levytys. Tuoreimmilla levyillään hän on tulkinnut Selim Palmgrenin pianotuotantoa. Projekti vielä jatkuu muutaman julkaisun verran.

Tänä vuonna pianisti on esiintynyt myös tyttärensä Anna-Claudia Someron kanssa Muistojen bulevardi -teemalla. Nuorempi Somero julkaisi kesän korvalla samannimisen levyn, jolla soivat klassikot aina sotavuosista 1960-luvulle.

– Sillä levyllä isä ei muuten soittanut säveltäkään, Somero naurahtaa.

Yhteistyö tyttären kanssa on tuonut mukanaan uuden vaiheen ja aluevaltauksen esiintymisiin. Somero paljastaa, että hän on aina nauttinut myös laulamisesta, mutta vasta isä–tytär-esiintymisissä hän on päässyt laulamaan.

– Klassisena laulajana en itseäni näe, mutta mikrofonilaulu tuo äänen sävyt hienosti esiin.

Oululaisen baritonin Heikki Hännisen kanssa Somero on esiintynyt aiemminkin.

Yhteistyömme lähti heti hyvin käyntiin.

– Yhteistyömme lähti heti hyvin käyntiin, meillä ei ollut ollenkaan tulkinnallisia ongelmia, pianisti kertoo.

Tulevassa yhteiskonsertissa kuullaan kotimaisia kansanlauluja, Toivo Kuulan ja Yrjö Kilpisen klassisia sävelmiä sekä ulkomaisia viihdeklassikoita.

  • Tunteiden ilta -konsertti keskiviikkona 15.11. kello 18 Koskelankylän Valolla. Vapaa pääsy. Tulethan ilman hajusteita.
Jouni Somero ja Heikki Hänninen harjoituksissa Koskelankylän Valolla.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää