Kaikki Bachin urkuteokset kuullaan ilmaiskonsertteina

Oulun konservatorion urkujensoiton ja kirkkomusiikin lehtori Christian Ahlskog  on aloittamassa kolmisen vuotta kestävän urakan.

Oulun konservatorion urkujensoiton ja kirkkomusiikin lehtori Christian Ahlskog soittaa Johann Sebastian Bachin urkumusiikkia perjantaina 8. syyskuuta kello 19 Tulindbergin salissa Oulun Musiikkikeskuksessa.

Konsertti on ensimmäinen etappi yhdeksäntoista konsertin sarjasta, joka sisältää kaikki Bachin urkusävellykset.

Konserttiohjelmat on suunniteltu siten, että jokaisessa konsertissa on valikoima erilaisia teoksia. Näin Bachin urkumusiikista saa läpileikkauksen, vaikka kuuntelisi vain yhden konsertin.  

– Kun katson Bachin urkumusiikin kokonaisuutta, yllätyn siitä, kuinka valtavan keskeisessä asemassa Bachin elämässä olivat koraalit eli virret, sanoo Ahlskog.  

 

Yllätyn siitä, kuinka valtavan keskeisessä asemassa Bachin elämässä olivat koraalit eli virret.

 

– Urkuteoksia on melkoinen määrä, mutta noin kaksi kolmasosaa on urkukoraaleja ja muita koraaleihin pohjautuvia sävellyksiä, hän laskee.  

Konserttiohjelmien suunnittelu ottaa huomioon sen, että koraalit eri muunnelmineen kytkeytyvät sanoituksensa vuoksi aina johonkin tiettyyn kirkkovuoden ajankohtaan. Etenkin adventti, joulu, pääsiäinen ja helluntai saavat konserttiohjelmissa omia ohjelmakokonaisuuksia. 

Lokakuussa 2025 sarjan viimeisen konsertin ohjelmassa on Bachin fuugatekniikan ilmiömäinen taidonnäyte Die Kunst der Fuge

Jokainen konsertti soitetaan perjantaisin Tulindbergin salissa Oulun Musiikkikeskuksessa ja uusitaan samana viikonloppuna sunnuntaina Raahen kirkossa.  

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Oulun konservatorio ja Raahen seurakunta.  Konsertteihin on vapaa pääsy.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää