Muhoksen laajentumiselle vihreää valoa - nimeksi suositellaan myös Muhosta

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli käsitteli kokouksessaan 30. toukokuuta muun muassa mahdollisiin seurakuntajakojen muutoksiin liittyviä asioita.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli päätti esittää kirkkohallitukselle, että kirkkohallitus hyväksyy Muhoksen, Utajärven ja Vaalan seurakuntien esittämän seurakuntajaon muutoksen siten, että Utajärven ja Vaalan seurakunnat lakkautetaan ja liitetään Muhoksen seurakuntaan 1.1.2025 alkaen.

Tämä yhdistymispäätös on hyväksytty kaikkien kolmen seurakunnan kirkkovaltuustoissa huhtikuussa.

Laajenevan seurakunnan nimeksi tuomiokapituli esittää Kotimaisten kielten keskuksen suosituksen mukaisesti Muhoksen seurakuntaa. Toisena  nimivaihtoehtona on esillä ollut myös Oulujokivarren seurakunta.

Asia etenee kirkkohallituksen käsittelyyn syksyllä.

Lapissa yksi selvitys loppui ja toinen alkaa

Tuomiokapituli myös merkitsi tiedoksi, että selvitystyö, jota on tehty Kolarin, Pellon ja Ylitornion seurakuntien osalta mahdollisen seurakuntayhtymän muodostamiseksi tai kahden jälkimmäisen yhdistymiseksi, ei etene.

Käytyjen keskustelujen perusteella seurakuntajaon muutokselle ei ole tässä vaiheessa edellytyksiä. Pellon seurakunnan kirkkoherran viran täyttöprosessi tullaan aloittamaan.

Kolmas esillä ollut mahdollinen seurakuntamuutos koski Enontekiön, Kittilän, Kolarin ja Muonion seurakuntia. Tuomiokapituli määräsi selvitysmiehen valmistelemaan lähtökohtaisesti seurakuntayhtymän perustamista neljän seurakunnan alueelle.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää