Kastellin kirkossa soi gospel

Oulu Gospel Choir tuo Kastellin kirkkoon ripauksen kevättä keskiviikkona 17. huhtikuuta. Yleisöllä on myös lupa yhtyä laulamaan.

Vaikka kevät tuntuu tekevän tänä vuonna tuloaan kovin verkkaisesti, afroamerikkalaista gospelmusiikkia esittävä Oulu Gospel Choir viimeistelee jo kuumeisesti kevätkonserttinsa ohjelmistoa.

Kuoro esiintyy Kastellin kirkossa 17. huhtikuuta pianisti Tuomas Keskitalon säestämänä.

– Luvassa on perinteisiä gospel-kappaleita sekä uudempaa, nykypäivän gospelia. Lisäksi mukaan on valikoitu yhteislauluja, kuoronjohtajana pari kuukautta toiminut Salla Kostamo lupaa.

Musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2019 valmistunut Kostamo lauloi itsekin vielä viime syksynä Oulu Gospel Choirin riveissä.

Hän myöntää, että hyppäys kuoron jäsenestä johtajaksi tuntui aluksi hurjalta.

– Kuoronjohtaminen ei työnä ole minulle uusi asia. Eniten jännitti se, että mukana on niin paljon tuttuja, joiden kanssa olen laulanut.

Kostamon johtovastuulla on tällä hetkellä yhteensä kuusi kuoroa. Oulu Gospel Choir erottuu Kostamon mukaan joukosta monesta eri syystä.

 

”Kuorolaiset saavat vaikuttaa ohjelmistoon ehdottamalla itselleen mieluisia kappaleita.”

Salla Kostamo

– Kaikki kappaleet lauletaan englanniksi. Kuorossa laulaminen ei vaadi nuotinlukutaitoa, koska opettelemme suurimman osan kappaleista korvakuulolta. Esiinnymme myös aina ilman nuotteja.

– Laulun lisäksi mietimme jokaiseen kappaleeseen sopivan ja yhtenäisen liikekielen.

Syksyllä 2021 perustettu kuoro toimii ja harjoittelee Oulun kristillisen koulun tiloissa toimivassa Toppilansaaren taidekoulussa.

– Treeneissä vallitsee rento ja hyvä meininki. Kuorolaiset saavat myös vaikuttaa ohjelmistoon ehdottamalla itselleen mieluisia kappaleita, Kostamo vinkkaa.

Oulu Gospel Choirin kevätkonsertti Kastellin kirkossa keskiviikkona 17. huhtikuuta kello 19. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa. 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää