Kempeleen uudeksi kirkkoherraksi valittiin Erja Oikarinen

Kaksi vuotta Kempeleen seurakunnan vs. kirkkoherrana toiminut Erja Oikarinen sai yli puolet äänistä. Äänestysprosentti oli 8,9.

Kempeleen seurakunnan kirkkoherraksi valittiin teologian maisteri Erja Oikarinen. Vaaleissa Oikarinen sai yhteensä 526 ääntä. Vaalien ennakkoäänestys pidettiin 9.-13. lokakuuta ja varsinainen vaalipäivä oli 15. lokakuuta.

Kempeleen kirkkoherranvaaleissa ääniä annettiin yhteensä 926 kappaletta. Ennakkoäänestyksen kokonaisäänimäärä oli 524 kappaletta. Oikarisen jälkeen toiseksi tullut Jyrki Jormakka sai 336 ääntä. Kolmanneksi sijoittunut Antti Lapinoja sai 61 ääntä. Hylättyjä ääniä oli 3 kappaletta.

Oikarinen jatkaa Kempeleen seurakunnassa

Oikarinen siirtyi Lumijoen kirkkoherran paikalta Kempeleen seurakuntaan 31.8.2021 vs. kirkkoherraksi, ja on toiminut Kempeleessä siitä lähtien.

54-vuotias Oikarinen on teologian maisterin lisäksi työnohjaaja sekä nuorisotyöntekijä, josta hänellä on kokemusta 15 vuoden ajalta. Seurakuntapastorina hän on toiminut 10 vuotta ja kirkkoherrana sekä vt. kirkkoherrana 5,5 vuotta. Oikarinen on Limingan rovastikunnan lääninrovasti.

Vuoden 2023 alusta hän toiminut myös Rauhan Tervehdys -lehteä julkaisevan Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Kempeleen seurakuntaan kuuluu yli 15 000 jäsentä, joista äänioikeutettuja on 10 382. Äänestysprosentti näissä vaaleissa oli 8,9 prosenttia. Edellisen kerran kirkkoherranvaalit pidetiin Kempeleessä vuonna 2014. Tuolloin kirkkoherraksi valittiin Kimmo Helomaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää