Ilmaista kahvia ja seuraa on tarjolla kesälläkin

Oulussa seurakunnat tarjoavat päiväkahvit keskustassa, Myllyojalla, Jäälissä ja Haukiputaalla. Kastellissa ja Kaakkurissa ollaan koolla maanantaisin. Limingassa Koko kansan aamukahvit tarjotaan keskiviikkoaamuisin pappilassa ja Lumijoella ja Tyrnävälläkin kutsutaan kahville.

Kahvimukia pitelevä käsi

Oulun seurakunnilla on kesän aikana avoinna neljä kohtaamispaikkaa, jossa on mahdollista nauttia maksuttomat kahvit ja tavata toisia ihmisiä. Kohtaamispaikat ovat Myllyojan seurakuntatalossa, Haukiputaan yhteisötilassa, Sofia seurakuntakeskuksessa ja Jäälin kappelissa.

Myllyojan seurakuntatalossa (Koivumaantie 2) toimiva Myllytupa on avoinna keskiviikkoisin kello 10–14. Myllytuvassa voi kahvittelun lomassa pelata halutessaan pihapelejä, tehdä käsitöitä tai lukea päivän lehden.

Haukiputaan yhteisötilassa (Jokelantie 1) on avoimet ovet tiistaisin ja torstaisin kello 12–14. Maaliskuussa avatussa kohtaamispaikassa on mahdollista viettää aikaa pelaamalla pelejä tai tekemällä käsitöitä. Toiminnasta vastaa AVOT-hanke, joka kehittää tapoja mielenterveyden tukemiseksi.

Sofia seurakuntakeskuksessa (Isokatu 17) seurakunta tarjoaa diakonian aamukahvit tiistaisin kello 10–11.

Jäälin kappelissa (Rivitie 9) toimii puolestaan maanantaisin kello 10.30–12 Kappelin kahavila. Myös kappelissa on kahvin ohella tarjolla yhteistä tekemistä, kuten liikuntaa ja bingopelejä.

Juttuseura virkistää päiviä

Kohtaamispaikkoihin voi tulla milloin tahansa niiden aukioloaikana ja viipyä itselle sopivan hetken. Toimintaa ohjaavat diakoniatyöntekijät.

– Kesällä moni palvelu on tauolla. Kohtaamispaikassa voi paitsi tavata ihmisiä, myös ottaa puheeksi huolia ja avuntarpeita, kertoo Haukiputaan seurakunnan diakoniatyöntekijä Johanna Juntunen.

– Jo kotoa liikkeelle lähteminen ja ajan viettäminen muitten kanssa voi antaa uutta elämänsisältöä.

  • Myllyojan ja Haukiputaan kohtaamispaikat ovat toiminnassa koko kesän. Diakonian kahveja tarjotaan Sofia seurakuntakeskuksessa heinäkuun loppuun saakka ja Kappelin kahavila Jäälissä toimii 8. heinäkuuta saakka.

Kesäkahviloita Kaakkurissa ja Kastellissa

Kaakkurissa Pyhän Andreaan kirkon pihalla (Sulkakuja 8) kahvitellaan kolmena maanantaina 3.–17. kesäkuuta kello 12–15. Paikalla on myös yllätysohjelmaa. Vapaaehtoisen kahvirahan voi halutessaan maksaa Yhteisvastuukeräykselle.

Kohtaamisia ja kahveja on tarjolla myös maanantaisin 3.6.–8.7. kello 16–18 Kastellin kirkon ja pappilan pihapiirissä (Töllintie 38) pidettävässä Kastellin Silimukassa. Käsitöitä voi ottaa halutessaan mukaan ja jokaiselle maanantaille on myös omanlaistaan ohjelmaa, esimerkiksi 17. kesäkuuta on lähetysbingo ja 1. heinäkuuta ollaan Eino Leinon tunnelmissa.

Kahvia pappilassa, kirkkopuistossa ja torilla

Limingassa Koko kansan aamukahvit tarjotaan kesäkuun ajan keskiviikkoaamuisin kello 9–10 pappilassa (Pappilantie 6). Tarjolla on kahvia, teetä, mehua ja pullaa.

Tyrnävällä tarjolla on tiistaina 4. kesäkuuta Kärrykaffet kello 12–14. Juttuseurana ovat ainakin diakoniatyöntekijä Salme ja lastenohjaaja Meiju.

Lumijoella kutsutaan väkeä keskiviikkona 12. kesäkuuta kello 10–11 kahvipaussille kirkkopuistoon. Vapaaehtoisen kahvirahan voi lahjoittaa Kenian orpotyön tukemiseen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää