Kirkon esittelijänä omassa kotikirkossa

Temmeksen kirkon tunnelma ja muistot ovat rakkaita kesäkuussa kirkon esittelijänä toimineelle Hannamaria Anttilalle.

|

Juuri 17 vuotta täyttänyt Hannamaria Anttila on toiminut kesäkuun ajan Temmeksen kirkon esittelijänä. Pesti on hänelle toinen kesätyö, mutta ensimmäinen kirkon esittelijän roolissa.

Ennen pestin alkua Tyrnävän seurakunnan työntekijä ohjeisti Anttilan töihin ja lisäksi hän sai kansion, joka sisältää tietoa kirkosta.

– Esittelyn lisäksi huolehdin kirkon siisteydestä, imuroin ja luutuan. Huolehdin myös sankari- ja hoitohaudoista.

Temmeksen kirkko on Anttilan kotikirkko. Hän on kotoisin Temmekseltä ja sukulaisten haudat ovat kirkon hautausmaalla. Anttila kokee Temmeksen kirkon itselleen läheisemmäksi kuin Tyrnävän kirkon.

– Minut on konfirmoitu Tyrnävän kirkossa, mutta täällä olen käynyt kaikissa tapahtumissa lapsesta asti.

Anttila kertoo, että kirkossa on kävijöitä ympäri Suomen. Myös ruotsalaisia on käynyt. Matkailijat pysähtyvät Temmeksellä, sillä kirkko on tiekirkko, mikä tarkoittaa, että kirkko on auki matkailijoita varten. Osa tiekirkoista on auki ympärivuotisesti.

Matkustaessaan Anttila vierailee kirkoissa, jos ne ovat matkan varrella ja näyttävät mielenkiintoisilta.

– Myös temmesläiset käyvät omien sukulaistensa kanssa täällä. He haluavat esitellä kirkkoa läheisilleen, jotka eivät ole ennen käyneet täällä, Anttila tietää.

Kirkossa tärkeintä on tunnelma

Anttila kokee kirkon esittelijän työn rennoksi. Hän on oppinut Temmeksen kirkosta uusia asioita. Mielenkiintoisinta on kuitenkin jutella ihan tuntemattomien ihmisten kanssa.

– Yhdenkin kävijän kanssa rupattelimme yli tunnin ajan ja istuimme tuossa kirkon penkeillä.

Anttilan lempiasiat kotikirkosta tulevat mieleen nopeasti.

– Kirkossa on lämmin tunnelma ja kotoisa olo. Tummanpunainen väritys tuo kotoisuutta, ja varsinkin jouluna, kun on kynttilöitä niin se vain lisää tunnelmaa entisestään.

Kirkon esittelijän työ on monipuolista ja Anttila suosittelee sitä muillekin nuorille.

– Työssä huolehditaan kirkosta, mutta pääsee myös pihatöihin. Olen toiminut myös viestinvälittäjänä seurakuntalaisten ja Tyrnävän seurakunnan välillä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää