Kirkon mediasäätiö palkitsi ohjaaja Taavi Vartian Oulussa

Pertsa ja Kilu -lastenelokuva voitti Kirkon mediasäätiön Katso minuun… – palkinnon Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla.

Ohjaaja Taavi Vartian Pertsa ja Kilu -lastenelokuva on voittanut Kirkon mediasäätiön Katso minuun… – palkinnon. Palkinto luovutettiin Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla 20. marraskuuta. Palkinnin luovuttivat Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki sekä säätiön hallituksen jäsen Paula Heino.

– Kyseessä on sadunomainen tarina, jonka hahmojen kautta lapset pääsevät turvallisesti jännittävälle seikkailulle. Elokuvan kantavia teemoja ovat ystävyys, luottamus, yhteisöllisyys ja toisista välittäminen, kertoo palkinnon tuomari, mediasäätiön hallituksen jäsen Paula Heino.

Stillkuva elokuvasta: Viivi Mahlakaarto

Palkinnon myöntämisen perusteluiksi hän listasi myös sen, että tähän päivään tuotu käsikirjoitus nostaa esiin Itämeren rehevöitymisen ja Kymenlaakson rakennemuutoksen, jotka koskettavat poikien ja heidän perheidensä elämää.

Panu Aaltion säveltämä ja Kymi Sinfoniettan esittämä musiikki, paikalliset lapsinäyttelijät sekä heidän aikuiset ammattilaiskaverinsa tekevät elokuvasta aidon, Heino jatkaa.

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan. Palkinto myönnetään kotimaisen elokuvan ohjaajalle. Vuodesta 2009 alkaen jaetun palkinnon suuruus on 1 500 euroa.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Säätiön tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä muiden sähköisen median hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää