Kirkonvartijan tehtävä tuomiokirkossa osoittautui suosituksi

Kun Oulun tuomiokirkkoon etsittiin loppuvuodesta vapaaehtoisia kirkonvartijoita, lähes 70 ilmoittautui. Termi kirkonvartija on herättänyt keskustelua.

Oulun tuomiokirkon kirkonvartijan tehtävä herätti runsaasti kiinnostusta. Viikon sisällä tehtävään ilmoittautui lähes 70 vapaaehtoista.

– Se on hieno saavutus, runsas hakijajoukko yllätti meidät iloisesti, seurakuntamestari Heikki Törmänen sanoo.

Kirkonvartijat mahdollistavat sen, että Oulun tuomiokirkko voi olla aikaisempaa useammin auki. Näin kirkkoon pääsee hiljentymään ja tutustumaan mahdollisimman usein.

Törmänen pitää kirkonvartijan roolia merkittävänä. Hänestä on hyvä, että nimi kirkonvartija on herättänyt keskustelua.

– Vaikka tehtävään ilmoittautuneilla ei luonnollisesti vapaaehtoisina vastuunkantajina ole kirjaimellisesti ”vartijan” roolia, he ovat kirkossa paljon vartijana. He ottavat vastaan ihmisen, joka astuu ovesta sisään. Se on tärkeä rooli, Törmänen korostaa.

Seurakuntamestarit perehdyttävät kirkonvartijoita 11. ja 13. tammikuuta järjestettävissä tapaamisissa. Silloin käydään tarkasti läpi toimintaa ja sitä, mitä kirkonvartijoilta odotetaan. Uudet kirkonvartijat aloittavat työnsä helmikuussa.

– Tulevien kirkonvartijoiden rooli on olla nimenomaan kohtaamassa kirkkoon tulevat ihmiset, ei niinkään toimia kirkon esittelijänä eikä myöskään sielunhoitajana.

Me seurakuntamestarit olemme vahvasti mukana toiminnassa, Törmänen korostaa.

Tästä vapaaehtoistyön mallista Oulun tuomiokirkossa kerätään nyt kevään aikana kokemuksia.

– Kyllähän tämä saattaisi toimia hyvin myös muissa Oulun seurakuntien kirkoissa, Törmänen sanoo.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää