Kirkot rukoilevat yhdessä

Eri uskontojen edustajat rukoilevat sunnuntaina 13.3. yhdessä rauhan puolesta. Rukoukseen voi liittyä television välityksellä.

pixabay

Sunnuntaina 13. maaliskuuta  kello 10 lähetetään suorana Yle TV1:llä Rauhanrukous Ukrainan puolesta.  Tilaisuus on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Rauhanrukous on ekumeeninen ja uskontojen yhteinen rukoushetki.

Tilaisuus järjestetään Helsingissä sijaitsevassa Alppilan kirkossa, jossa valmistaudutaan tällä hetkellä myös Ukrainasta tulevien pakolaisten hätämajoitukseen.

Mukana Rauhanrukouksessa Ukrainan puolesta on eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia. Rauhanrukousta ovat toteuttamassa muun muassa  Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta sekä Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin.

Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.

Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen.

Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa.

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää