Tiistaina vietetään koko Suomen yhteistä partioiltaa

Parhaillaan vietetään valtakunnallista partioviikkoa. Partioviikon merkeissä eri puolella Suomea kokoonnutaan tiistaina  23. huhtikuuta Koko Suomen partioiltaan. Oulun Metsänkävijät -lippukunta toivottaa tervetulleeksi nuotiolettuiltaan Nallikarin nuotiopaikalle.

Partioviikon aikana paikalliset partiolippukunnat järjestävät omia juhliaan, tapahtumiaan ja tempauksiaan. Partioviikon tämänvuotisena teemana on luonto ja partiolaisten luontosuhde.

Tiistaina 23. huhtikuuta eri puolilla Suomea järjestetään Koko Suomen partioilta lähiluonnossa retkiruuan äärellä. Samalla partiotoiminnasta kiinnostuneet saavat tilaisuuden tutustua harrastukseen.

Oulun Metsänkävijät -lippukunta toivottaa tervetulleeksi nuotiolettuiltaan Nallikarin nuotiopaikalle (Nallikarinranta 15, ravintola Nallikarin vieressä) tiistaina kello 18–19. Ohjelmassa on nuotiolettujen paistoa ja ulkoleikkejä. Mukaan tarvitaan oma lautanen, muki ja haarukka. Lättyjä voi paistaa niin kauan kuin taikinaa riittää.

Mukaan voi tulla myös aikuisena

Partio on kaikille avoin harrastus. Suomessa partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 partiolaista. Mukaan harrastukseen voi tulla minkä ikäisenä tahansa.

Lasten ja nuorten lisäksi partioon liittyy vuosittain myös paljon aikuisia. Partiossa aikuinen saa mukavan harrastuksen itselleen ja saa samalla mahdollisuuden tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten harrastuksen tueksi.

Partioviikon tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #PartioScout ja #partioviikko.

Tasavallan presidentti Stubb jatkaa suojelijaperinnettä

Suomen Partiolaisten suojelijaksi on vuosiksi 2024–2030 lupautunut tasavallan presidentti Alexander Stubb. Hän on maan presidenteistä kuudes partion suojelija. Nykyinen käytäntö alkoi vuonna 1972 Urho Kekkosen presidenttiajalta, ja suojelijoina ovat toimineet kaikki  presidentit siitä lähtien.

Suojelijakäytännön perinteet ulottuvat itse asiassa tätäkin pidemmälle. Alkuperäisen käytännön loivat partiotytöt kutsumalla presidentti Relanderin puolison Signe Relanderin suojelijakseen.

 

  • Lisätietoa ja yhteystietoja alueella toimiviin lippukuntiin löytyy  täältä.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää