Korona vei työt, hätään puututaan nyt varainkeruulla

”Työttömyys ja rahattomuus ovat ajaneet minut ahtaalle, tilanne on toivoton. Pelottaa. Sossusta kehotettiin hakemaan oikeita töitä”. Uusi keräys auttaa koropandemian seurauksena työttömäksi jääneitä tapahtuma-alan ammattilaisia.

||

Pitkään jatkunut koronakriisi on ajanut tapahtuma-alan ammattilaisia, esimerkiksi näyttelijöitä, muusikoita, tuottajia ja ääniteknikoita, taloudelliseen ahdinkoon. Heitä autetaan uudella Työt kielletty -varainkeruukampanjalla.

Varainkeruun taustalla on Tapahtumateollisuus ja Kotimaanapu.

Ilkka Kalmanlehto Kotimaanavusta kertoo, että apua annetaan kaikkialla Suomessa paikallisen diakoniatyön kautta. Diakoniatyöntekijät selvittävät avunsaajien tilanteen.

– Lahjoitusvaroja käytetään tavara- tai ruoka-apuun tai muihin välttämättömiin toimiin, joiden avulla vaikeuksissa olevien elämänlaatua voidaan kohentaa.

Kalmanlehdon mukaan apua tarvitsevat voivat olla yhteydessä oman paikkakuntansa diakoniatyöhön. Avun saaminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Vaikeaa tilannetta on kestänyt jo vuoden ajan

Tapahtumateollisuus on kerännyt kampanjaa varten alan ihmisten tarinoita. 15 vuotta alalla  toiminut tuottaja kertoo: ”Saamani työttömyyskorvaus on niin pieni, että olen myynyt kodin irtaimistoa ja työvälineitä saadakseni ruuan pöytään. Työttömyys ja rahattomuus ovat ajaneet minut ahtaalle, tilanne on toivoton. Pelottaa. Sossusta kehotettiin hakemaan oikeita töitä.”

Työtön valoteknikko selvittää toimeentulonsa romahtaneen väliaikaisen työttömyysturvan varaan, reilusti alle köyhyysrajan. ” Tällä hetkellä ei ole mitään tietoa siitä, milloin tapahtumia päästään järjestämään.”

Koronapandemian synnyttämä kriisi alkoi tapahtuma-alalla vuosi sitten, kun Suomen hallituksen päätöksellä toteutettu tapahtumien sulku jätti kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri ilman töitä.

Suuri osa tapahtuma-alan ammattilaisista on yksinyrittäjiä tai freelance-työntekijöitä.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää