Oulujoella tehdään kotikirkkoa lapsiperheille tutuksi

Siina, Niilo, Jutta ja Miisa Pohtala etsivät silmä tarkkana Oulujoen kirkkorakennukseen ja kirkon pihapiiriin liittyviä pieniä yksityiskohtia.

 

Värikkäät miniharavat eivät kauaa ehdi nojailla suuren kuusen runkoa vasten, kun ensimmäiset lapset jo omatoimisesti nappaavat käteensä työkalut ja ryhtyvät haravointihommiin.  Työ on palkitsevaa, kun jäljen näkee saman tien: nurmialueelle kertyy hetkessä melkoisia käpykasoja.

 

Puuhailun lomassa ehditään ihmetellä Oulujoen kirkon pihapiirissä lentelevien kovaäänisten naakkojen touhuja, tutkia kuusen alle tippuneita käpyjä ja kiipeillä kirkon seinustalla olevilla kevään viimeisillä lumipenkoilla.

 

Oulujoen seurakunnan Kotikirkko tutuksi -kerralla tutkaillaan lisäksi oikein tarkasti kirkkorakennusta ulkoapäin. Paperille on printattu yksityiskohtia, jotka on tarkoitus löytää.

 

 

 

Niilo, Miisa ja Siina Pohtala etsivät kohteita äitinsä Jutta Pohtalan kanssa.

Pohtalat ovat käyneet monissakin lapsiperheille suunnatuissa seurakunnan tilaisuuksissa, ainakin Hiuskan perhekerhossa ja Liikuntalauantaissa. Kotikirkko tutuksi -aamussa he olivat nyt toista kertaa.

– Ihan kiva, että lapset pääsevät näin tutustumaan kirkkoon. Nyt oli mukava päästä haravoimaan – omassa pihassa ei kasva lehtipuita, joten ei ole haravoitavaakaan, hymyilee Jutta Pohtala.

 

Kotikirkkoaamujen tavoitteena on tehdä

kirkkoa tutuksi tutkien, kysellen ja kokien.

 

Oulujoen kirkolla on talven ja kevään ajan järjestetty kerran kuukaudessa keskiviikkoisin Kotikirkko tutuksi -kokoontumisia.

– Kotikirkkoaamujen tavoitteena on tehdä kirkkoa tutuksi tutkien, kysellen, kokien, leikkien, laulaen ja kädentaitojen parissa, kuvailee perhetoiminnan ohjaaja Anu Suomalainen.

Tavoitteena on tehdä kirkkoon tulo helpommaksi – tuttuun paikkaan on helpompi tulla myös myöhemmin.

Kotikirkkoa on lähestytty eri teemojen avulla. On muun muassa tutustuttu urkuihin.

– Lapsista oli kivaa, kun kanttori soitti uruilla lastenohjelmien tunnusmusiikkeja, Suomalainen muistaa.

Kotikirkko tutuksi -toiminta jatkuu syksyllä, mutta uudella ajankohdalla: kokoontumiset siirtyvät aamusta alkuiltaan. Tarkempi ajankohta on selvillä elo–syyskuussa. Tiedon löytää silloin Rauhan Tervehdyksen seurakuntasivuilta ja Oulun seurakuntien tapahtumakalenterista netistä.

 

Kokoontumisen päätteeksi istahdettiin kirkon portaille auringonpaisteeseen syömään piknik-eväitä.