Lähetysseuralta 150 000 euroa siviilien auttamiseen Lähi-idässä

Hamasin terrori-isku ja Israelin vastahyökkäys ovat johtaneet siihen, että Gazassa on käsillä valtava humanitaarinen kriisi. Myös Länsirannalla on pulaa peruselintarvikkeista ja lääkkeistä.

Lähetysseura myöntää katastrofirahastostaan 75 000 euroa paikallisen Augusta Victoria -sairaalan tukemiseen ja 75 000 euroa hädässä olevien siviilien auttamiseen.

– Sairaalan vakavasti sairaat potilaat tulevat Länsirannalta ja Gazasta, ja kiihtynyt konfliktitilanne on tehnyt potilaiden ja henkilökunnan liikkumisesta erittäin haastavaa ja vaarallista, osin mahdotonta, kertoo Lähetysseuran humanitaarisen avun asiantuntija Eija Alajarva.

– Myös osa henkilökunnasta on joutunut majoittumaan sairaalaan hoitotyön turvaamiseksi, sillä he eivät pysty kulkemaan kodin ja sairaalan välillä tiukentuneiden liikkumisrajoitusten vuoksi.

Lähetysseuran tuella majoitetaan potilaita ja heidän perheenjäseniään, tuetaan potilaiden ja henkilökunnan ruokahuoltoa ja jaetaan esimerkiksi hygienia- ja kuukautistarvikkeita. Sairaala vahvistaa tuella myös lääkevarastojaan ja varautuu hoitamaan taisteluissa haavoittuneita ihmisiä.

Tukea ruokaan, lääkkeisiin ja muihin perustarpeisiin

Sairaalan lisäksi Lähetysseura tukee 75 000 eurolla kirkkojen yhteistyöverkosto ACT-allianssin toimijoita, jotta nämä voivat vastata siviilien kasvavaan hätään Länsirannalla ja Gazassa tarjoamalla ruokaa, puhdasta vettä, lääkkeitä, terveyspalveluja ja psykososiaalista tukea.

– Tuki suunnataan tarpeista riippuen Lähetysseuran pitkäaikaisille ja luotettaville yhteistyökumppaneille, Luterilaiselle maailmanliitolle, Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaiselle kirkolle ja Lähi-idän kirkkojen neuvostolle, Alajarva kertoo.

Lähetysseura on tehnyt työtä Israelissa ja Palestiinalaisalueella jo 99 vuotta. Lähetysseura tukee esimerkiksi nuorten rauhankasvatusta ja johtajuuskoulutusta sekä paikallisen luterilaisen kirkon diakoniatyötä.

  • Lähetysseuran katastrofirahastoon voi lahjoittaa MobilePayllä numeroon 17550 tai tekstiviestillä: lähetä viesti AUTA20 (20 €) tai AUTA10 (10 €) numeroon 16155. Tarkemmat ohjeet lahjoittamiseen Lähetysseuran verkkosivuilla.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää