Lahjoittamalla jouluiloa lähimmäisille

On taas se aika vuodesta, jolloin on mahdollista ilahduttaa joululahjalla itselle tuntematonta lähimmäistä. Seurakuntien diakoniatyö jakaa lahjoitukset eteenpäin vähävaraisiin koteihin.

Osa seurakunnista kerää ainoastaan lahjakortteja, jotkut seurakunnat ottavat vastaan myös esimeriksi villasukkia ja makeisia.

TYRNÄVÄN seurakunnan diakoniatyö haastaa kaikki tyrnäväläiset auttamaan vähävaraisia perheitä ja yksineläjiä. Vastaan otetaan hyvin säilyviä elintarvikkeita kuten kahvia, hiutaleita, säilykkeitä, riisiä ja suklaata sekä lahjakortteja, joilla ei voi ostaa alkoholi- eikä tupakkatuotteita. Lahjoituksia otetaan vastaan Tyrnävän seurakuntatalolla 4.12. kello 12–18 ja 5.12. kello 9–14 sekä Temmeksen seurakuntatalolla 4.12. kello 15–17. Lahjoittaminen muuna ajankohtana sovitaan diakoniatyöntekijöiden kanssa.

LUMIJOELLA kerätään jouluiloa vähävaraisille lahjakortteja esimerkiksi ruoka- tai urheilutarvikeliikkeeseen. Lahjoitukset toivotaan kirkkoherranvirastoon viimeistään 4. joulukuuta.

HAILUODOSSA voi tuoda kirkolle 28.11. kello 9–13 sekä 29.11. kello 14–16 lahjakortteja, lapasia sekä sukkia. Lahjakortit jaetaan lapsiperheisiin.

LIMINGASSA diakoniatyöntekijöille tai kirkkoherranvirastoon voi viedä lahjakortteja 27.11. saakka. Lahjakortin tulee olla sellainen, että sillä ei voi ostaa alkoholi- eikä tupakkatuotteita. Vähävaraisille liminkalaisille voi lahjoittaa myös yhteistyökumppaneiden kautta: Limingan Kokoomus järjestää kuivaelintarvikekeräyksen Halpa-Hallissa 17.–19. marraskuuta ja Tupoksen kyläyhdistys järjestää kuivaelintarvikekeräyksen Tupoksen Salella 1.–2. joulukuuta. Diakoniatyön jouluavustuksia kartuttaa myös Lakeuden Laulajien 8.12. pidettävän joulukonsertin käsiohjelmatuotto.

KARJASILLAN seurakunnassa diakoniatyö ottaa vastaan lahjakortteja päivittäistavarakauppoihin, ravintoloihin, vaatekauppoihin ja elokuviin. Lahjan voi tuoda kirjekuoressa diakoniatyöntekijöille 15.12. mennessä, ajankohdasta ennalta sopien. Lahjakortit annetaan vähävaraisille seurakuntalaisille joulun aikaan.

HAUKIPUTAAN seurakuntakeskukseen voi tuoda lahjoituksia 20.11.–1.12. kello 9–14 välisenä aikana. Lahjoitus voi olla kahvi- tai teepaketti, hajusteeton hygieniatuote, pyyhe, tyynyliina, suklaata, makeisia tai aikuisten kokoa olevat villasukat. Erityisesti kaivataan isoja miesten villasukkia.

OULUJOEN kirkossa vastaanotetaan lahjakortteja neljänä sunnuntaina ennen jumalanpalveluksen alkua. Seurakunnan vapaaehtoiset ottavat lahjakortteja vastaan 26. marraskuuta, 3. joulukuuta, 10. joulukuuta ja 17. joulukuuta. Jos lahjan haluaa tuoda muuna ajankohtana, siitä sovitaan diakoniatyöntekijä Anu Fedotofin kanssa.

KIIMINGISSÄ seurakunta on mukana Kiimingin Lionsien järjestämässä Joulupuusta iloa kiiminkiläisille -keräyksessä. Rahalahjoitukset toivotaan ohjattavaksi tähän keräykseen.

TUIRAN seurakunta ottaa vastaan lahjakortteja esimerkiksi ruoka-, lelu- tai vaatekauppaan. Myös käsinkudottuja villasukkia ja -käsineitä eri-ikäisille otetaan vastaan. Lahjoituksia voi tuoda Tuiran kirkolle marraskuun aikana kirkon aukioloaikoina.

 

OULUNSALON seurakunnan alueen talouksia voi auttaa lahjoittamalla lahjakortteja tai neulottuja villasukkia tai villakäsineitä eri-ikäisille. Diakoniatyö jakaa lahjoitukset tarvitseville asiakkailleen joulun aikaan. Lahjakortit ja neulomukset voi tuoda Toimitalolle 8.12. mennessä.

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ottaa vastaan lahjakortteja esimerkiksi ruokakauppaan, ravintoloihin ja elokuvateatteriin. Lahjoituksen voi tuoda Sofia seurakuntakeskuksen infoon arkisin kello 9–16 kirjekuoressa, jonka päällä on merkintä Tkko/diakonia/joulu.

VÄHÄVARAISIA OULULAISIA voi auttaa myös Oulun seurakuntien Ouluilo-keräyksen kautta. Diakoniatyö jakaa keräyksen tuottoa tilanteissa, joissa sosiaalitoimen tuki ja muut etuudet eivät riitä. Lisäksi keräysvaroilla järjestetään työttömien ja vähävaraisten ruokailuja. Lahjoittamisohjeet verkossa https://www.oulunseurakunnat.fi/ouluilo

 

  • Mitä ajatuksia juttu herätti? Kerro mielipiteesi toimitukselle alla olevalla lomakkeella.

 

 

 

 

 


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää