Lauri Holma osallistuu pyöräpyhiinvaelluksen pilottiversioon

Pernajasta Turkuun tehtävä 330 kilometrin mittainen pyöräpyhiinvaellus kulkee Agricola-kävelystä tuttua reittiä. Lauri Holman tavoitteena on tuoda pyöräpyhiinvaellusta myös Ouluun.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan pastori Lauri Holma on lähdössä pyhiinvaellukselle: Holma pyöräilee noin 330 kilometriä Mikael Agricolan jalanjäljissä.

Pyöräilyurakan taustalla on 12.–14. kesäkuuta toteutettava pilottiversio Agricola-kävelystä pyöräillen. Agricola-kävely on kotimainen pyhiinvaellus Agricolan kotipitäjästä Pernajasta Turkuun. Suomen kirjakielen isää muistaen kävelyillä on tuettu naisten lukutaitotyötä Afrikassa Pipliaseuran kautta.

Pyhiinvaelluksen tarkoituksena on tehdä hengellinen matka itseen ja löytää pyhiinvaeltajan huolettomuus, kiireettömyys ja vapaus. Agricola-pyhiinvaelluksia on kävelty neljänä vuotena, ja lisäksi Pipliaseuran lukutaitoprojektia tukevia lyhyempiä tai pidempiä vaelluksia on toteutettu ympäri maata.

Aikaisempina vuosina kävelyt on toteutettu viikonloppuisin noin puolen vuoden aikana, mutta nyt matka on tarkoitus taittaa yhtäjaksoisesti pyöräillen.

– Poljemme kolmen päivän aikana Pernajasta Turun tuomiokirkolle, missä Agricola toimi piispana. Matkalla pidämme hartaushetkiä kaikkiaan neljässätoista kirkossa, jotka sijoittuvat Kuninkaantien varrelle, kertoo vastaava Holma.

– Meitä on lähdössä Oulusta kolme pyhiinpyöräilijää. Oppaanamme sekä huoltoauton kuljettajana toimii vantaalainen laulaja ja laulunopettaja Hannu Holma, jolle tämä Agricola-pyhiinvaellus on jo viides.

Holman mukaan pyöräpyhiinvaelluksen tarkoituksena on tutustua Agricolan elämään sekä tehdä henkilökohtaista hengellistä matkaa kirkoissa hiljentyen ja pyörän selässä matkaa meditatiivisesti taittaen. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on myös oppia lisää pyöräpyhiinvaelluksesta, sillä tarkoituksena on järjestää sellainen myös Oulussa lähivuosina.

Lisäksi Oulun tuomiokirkkoseurakunnan hiljaisuuden työstä vastaava Holma haluaa jakaa kokemuksen pyhiinvaelluksesta ja innostaa muitakin vaeltamaan pyhiin vaikkapa Oulun seurakuntien pyhiinvaellus- ja rukouskävelyreiteillä. Holma päivittääkin tunnelmia matkaltaan Kirkko Oulussa -Instagram-tilille.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää