Ensimmäisenä vaalinäytteen Haukiputaalle antaa Lauri Kujala

28. huhtikuuta Haukiputaan kirkossa kuullaan Lauri Kujalan vaalinäyte. Kirkkoherranvaalin toinen ehdokas Salla Autere toimittaa messun viikkoa myöhemmin.

Haukiputaan seurakunnan kirkkoherran vaali käydään toukokuussa. Ensimmäisellä vaalisijalla ehdokkaana oleva Lauri Kujala antaa vaalinäytteen eli toimittaa jumalanpalveluksen Haukiputaan kirkossa sunnuntaina 28. huhtikuuta kello 10. Messuun voi osallistua myös Virtuaalikirkon ja Radio Dein kautta.

Tällä hetkellä Lauri Kujala toimii Tuiran seurakunnan kappalaisena. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri ja hänet on vihitty papiksi Oulussa vuonna 1997.

Kujalalla on kokemusta papin ja kappalaisen töistä 27 vuoden ajalta, nykyisessä Tuiran seurakunnan kappalaisen tehtävässä hän on ollut vuodesta 2005. Kujalalla on kirkkoherrakokemusta vajaan vuoden ajalta.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut hakijoista ensimmäiselle vaalisijalle Tuiran seurakunnan kappalaisen Lauri Kujalan. Toisella vaalisijalla on Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Salla Autere.

Molemmat ehdokkaat antavat vaalinäytteen eli saarnaavat ja toimittavat messun kahtena peräkkäisenä sunnuntaina Haukiputaan kirkossa. Sunnuntaina 5.5. vaalinäytteen antaa Salla Autere.

Vaalipaneeli järjestetään Haukiputaan seurakuntakeskuksessa maanantaina 6. toukokuuta kello 18. Vaalipaneelin juontavat haukiputaalaiset kirkkovaltuutetut Kati Jurkko ja Pekka Takkula.

Vaalisaarna ja vaalipaneeli ovat ikään kuin kirkkoherraehdokkaan työhaastattelu, sillä seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherran suorassa kansanvaalissa. Kirkkoherra vaikuttaa monin tavoin seurakuntansa toimintaan. Hän johtaa seurakuntaa, vastaa sen toiminnasta ja toimii työntekijöiden esihenkilönä. Vaalissa äänioikeutettuja ovat Haukiputaan seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet.

Vaalin varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 19. toukokuuta. Ennakkoäänestys onnistuu 13.-17. toukokuuta. Lisätietoa vaalista ja ehdokkaista: www.oulunseurakunnat.fi/vaalit


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää