Limingan kirkossa järjestetään hääilta 22. lokakuuta

– Nyt on tarjolla mutkaton tapa mennä naimisiin omassa kotikirkossa, kuvailee kappalainen Eeva Mertaniemi. Mukaan ehtii ilmoittautua 14. lokakuuta saakka.

Limingan kirkossa järjestetään lokakuussa vihkihetki. Siinä vihitään useampia pareja, jotka haluavat naimisiin pienimuotoisesti mutta juhlavasti kirkossa.

– Nyt on tarjolla mutkaton tapa mennä naimisiin omassa kotikirkossa, kuvailee kappalainen Eeva Mertaniemi.

Mertaniemi on kuullut monilta naimisiinmenoa suunnittelevilta, että vihkipaikaksi valitaan maistraatti, koska kirkkohäiden ajatellaan tulevan kalliiksi ja vaativan isot järjestelyt.

Vihkihetkissä seurakunnat haluavat tarjota mahdollisuuden kirkkohäihin ”lyhyemmän kaavan mukaan”.

– Onhan se juhlavaa saada astella häämarssin soidessa kirkon pitkää käytävää sinne eteen alttarille. Ympäristö ja musiikki tuovat vihkimiseen oman kohottavan elementtinsä.

– Ja kirkkovihkimiseen liittyy tietysti asia, jota mikään muu taho kuin kirkko ei voi tarjota: kirkossa me rukoilemme Jumalan siunausta yhteiselle elämälle ja perheelle. Tämä on se kirkossa vihityksi tulemisen iso juttu.

Kirkollisen siunauksen avioliitolleen voivat hääillassa saada parit, jotka ovat menneet jo aikaisemmin naimisiin maistraatissa tai parit, jotka haluavat juhlistaa avioliittonsa vuosipäivää.

Vihkiaikoja tarjolla puolen tunnin välein

Ennen vihkimistä vihkipari käy sakastissa lyhyen, noin 15 minuutin toimituskeskustelun papin kanssa. Vihkijöinä Limingan hääillassa toimivat Eeva Mertaniemi ja Markku Välimäki.

Parit vihitään puolen tunnin välein kello 14–18.

– Tuossa ajassa ehditään vihkiä yhdeksän paria, mutta jos joku pari haluaa vihille jo ennen kahta, sekin järjestyy. Samoin olemme valmiita venyttämään hääillan kestoa 1–2 tuntia iltaan päin, jos myöhäisempiä vihkiaikoja halutaan, Mertaniemi sanoo.

Juhlakahvit juodaan kauniissa pappilassa

– Limingan hääiltaan voi tulla vaikka ihan vain kahdestaan. Todistajiakaan ei tarvita, suntio ja kanttori voivat hoitaa sen tehtävän. Toki omat todistajat voi hankkia, jos niin haluaa.

Kirkkoon voi halutessaan pyytää läheisiä ihmisiä.

Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa vihkiparille ja heidän kahdeksalle vieraalleen mahdollisuuden istahtaa kukin ja kynttilöin koristeltuihin pöytiin nauttimaan hääkakkua ja kahvia Limingan pappilassa.

Vihkiaika on varattava viimeistään 14. lokakuuta Limingan kirkkoherranvirastosta. Virasto on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–15.

Kirkkoherranvirastoon on ennen vihkimistä toimitettava esteettömyystodistus. Se tilataan verkosta (esteidentutkinta.fi), seurakunnasta tai keskusrekisteristä viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää