Puuro maistui Limingassa varsinkin lapsiperheille

Joulun alla seurakunnissa on järjestetty puurojuhlia, joissa kansaa on ruokittu riisipuurolla ja jouluisalla ohjelmalla. Limingassa koko kylän puurojuhla järjestettiin keskiviikkona 14. joulukuuta.

Limingassa tapahtuma järjestettiin toista kertaa ja seurakuntatalon ovet olivat avoinna puolestapäivästä iltakuuteen.

– Ensimmäinen kerta ehdittiin pitää ennen koronapandemiaa, sen jälkeen tulikin parin vuoden tauko, kertaa väkeä eteisessä tervehtivä kirkkoherra Pekka Tuomikoski.

Hänen lisäkseen mukana päivän järjestelyissä oli koko seurakunnan työntekijäkaarti. Vuoroja oli jaettu niin tervehtimiseen, viihdyttämiseen, astiankeruuseen, tarjoiluun, tiskaukseen kuin ruoanlaittoon.

Jaakko Kalske aloitti pappina Limingassa marraskuun alussa.

Uusi pappi saapui Helsingistä

Tuorein kasvo järjestäjien joukossa on pyhäinpäivänä papiksi vihitty Jaakko Kalske, joka tervehtii joulupuurotapahtumassa jo tottuneesti liminkalaisia.

Kalske saapui muuttokuormansa kanssa pohjoiseen lokakuun lopulla, ja työt seurakunnan pastorina pääsivät vauhtiin pappisvihkimyksen jälkeen.
Helsingissä suurimman osan elämästään asunut Kalske on ehtinyt viehättyä liminkalaisuuteen.

– Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Ehdin toki Helsingissä tottua kaikenlaiseen taustahälyyn, mutta sen puute ei ole millään tavalla häirinnyt. Asun Oulussa, jossa riittää kaupunkielämään tottuneelle virikkeitä.

Kalskeen mukaan perustyö on samanlaista kaikkialla. Erityisen hyvillään hän on siitä, että työtahti on etelään verrattuna aavistuksen leppoisampi.

– Töitä tehdään ahkerasti, mutta sellainen kokoaikainen stressaaminen ja jatkuva syke on täällä hennompaa. On paljon terveellisempää tehdä töitä niin, että ei ole jatkuvasti kiireliekillä menossa. Verenpaine tykkää hyvää.

Teemu Haapala ja Tiina Saukkoriiipi-Haapala (oikealla) saapuivat puurolle yhdessä lastensa ja ystäväperheen kanssa.

Puuro oli lapsiperheille illan pelastus

Helsingissä Jaakko Kalske työskenteli pääosin opiskelijoiden parissa. Limingassa vastaan tulee lapsiperheitä ja vanhempaa väkeä, kuten nyt joulupuurolla.
Seurakuntatalon ovi alkaa käydä yhä vilkkaammin neljän jälkeen iltapäivällä.

Teemu Haapala ja Tiina Saukkoriipi-Haapala ovat bonganneet ilmoituksen puurotapahtumasta somesta. Mukaan lähti myös ystäväperhe. Perheille valmis ruoka on ilonaihe.

– Tässä on ollut niin paljon joulukiireitä, että oli suorastaan liikuttavaa päästä valmiiseen pöytään, Saukkoriipi-Haapala huokaa.

Heidi ja Sami Moilanen kiittelivät maistuvaa puuroa yhdessä poikansa Eljaksen kanssa.

Samoilla linjoilla ovat Heidi ja Sami Moilanen, jotka olivat nauttineet puurot yhdessä Eljas-pojan kanssa.

– Tämä oli kyllä helpotus, että pääsi suoraan ruoalle. Jääkaapissa ei olisikaan ollut mitään valmista, Heidi Moilanen naurahtaa.

Junantuoma kiittelee lämpimästä vastaanotosta

Tonttulakkiin sonnustautunut Jaakko Kalske ottaa vastaan likaisia astioita ja toivottelee lähtijöille hyvät joulut.

Uutta seurakuntaansa Kalske kuvaa vireäksi, aktiiviseksi ja nuorten toimintaan panostavaksi. Puheessa vilahtavat myös sanat mukava ja lämminhenkinen.

– Olen kokenut ihmisten olevan iloisia siitä, että olen tullut tekemään töitä heidän kanssaan. Se on lämmittänyt mieltä, ja on samalla osoitus seurakunnan tilasta: ihmiset ottavat lämpimästi vastaan tällaisen junantuomankin.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää