Vanhaan Liminkaan kuuluva Kotikolo tuhoutui tulipalossa

Partiolaisten kokoontumistilana toimineen Kotikolon ylempi kerros tuhoutui tulipalossa. Kirkkoherra Pekka Tuomikoski toivoo, että kiviosan päälle voidaan tulevaisuudessa rakentaa.

|

Limingan pappilan pihapiirissä sijaitseva 1700-luvun rakennus tuhoutui maanantain ja tiistain vastaisena yönä tulipalossa. Kotikolona tunnettu kaksikerroksinen rakennus toimi muun muassa partiolippukunta Limingan Niittykärppien kokoontumistilana.

Kirkkoherra Pekka Tuomikoski on surullinen Vanhan Limingan perinneympäristöön kuuluvan rakennuksen palamisesta.

Henkilökohtaisesti hän ei usko kyseessä olevan tuhopolton vaan epäilee sähkövikaa. Palon syy selviää kuitenkin tarkemmissa tutkimuksissa.

Tulipalo kesti koko yön

Hälytys tulipalosta tehtiin puolenyön aikaan.

– Illalla kello 21 ja 22 välillä ohikulkija on nähnyt rakennuksesta nousevan savua, ilmeisesti palo on alkanut jo silloin, Tuomikoski kertoo.

Sammutukseen osallistui yksiköitä Limingasta, Kempeleestä, Oulusta ja Tyrnävältä.

– Teimme kaikkemme, että saisimme pelastettua rakennuksen. Katon puhjettua emme kuitenkaan voineet estää paloa etenemästä, palomestari Mikko Heikkilä toteaa lausunnossaan.

Paloa on sammutettu koko yö. Rakennuksen palamisjätettä raivataan ja alueella liikkumista on rajoitettu.

– Kävin tiistaiaamuna muutaman tunnin paikalla ja vielä silloinkin raunioista nousi tiheää savua.

Facebook-sivuillaan jakamassaan lausunnossa kirkkoherra kiittää seurakunnan puolesta kaikkia sammutustoimintaan osallistuneita.

Partiolaisten leirivarusteet säästyivät

Partiolippukunnalle koituneita tuhoja päästään kartoittamaan myöhemmin. Tuomikosken mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, että jotain korvaamattoman arvokasta irtaimistoa olisi tuhoutunut.

– Hyvä uutinen on se, että partioleirien varusteet olivat säilössä uudemmassa piharakennuksessa.

Kirkkoherran mukaan lippukunnan johtajana vuosikymmeniä toiminut Markku Korhonen on siirtänyt jo aiemmin muualle henkilökohtaista irtaimistoa.

Seurakunnan puolesta antamassaan lausunnossa Tuomikoski vakuuttaa, että partiotoimintaan osallistuvat voivat luottaa siihen, että  viikkotoiminta jatkuu, tarvittaessa lyhyen tauon jälkeen korvaavissa tiloissa.

Limingan Kotikolo ennen tulipaloa.

Toiveissa Kotikolon uudelleen rakentaminen

Kirkkoherra Pekka Tuomikoski toivoo, että Limingan kirkkoakin vanhempi Kotikolo voidaan tulevaisuudessa ottaa vielä käyttöön.

– Rakennuksessa on suht korkea kivijalka. Pitää kartoittaa, voiko sen päälle rakentaa.

Limingan seurakunnassa on käynnissä parhaillaan muitakin rakennusprojekteja.

– Onneksi meillä on seurakunnassa osaava rakennustoimikunta. Lista kohteista kasvaa, joten meidän on priorisoitava. Kaikkea ei voi tehdä yhtäaikaa, Tuomikoski pohtii.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää