Liminka rakentaa uutta pappilan pihapiiriin

Limingan pappilan pihapiiriin rakennetaan uusi Kotikolo. Se nousee viime vuoden elokuussa palaneen vanhan kivinavetan paikalle.

Limingan pappilan pihapiiriin rakennetaan uusi puolitoistakerroksinen puurakennus. Se nousee viime vuoden elokuussa palaneen vanhan kivinavetan paikalle.

– Olemme kuutioineet tilatarpeita eri työmuotojen kanssa. Uudesta rakennuksesta tulee monikäyttötila varhaiskasvatukselle, varhaisnuorisotyölle, diakonialle sekä partiolle. Rakennuksen tulee myös pieni sali, jota voi käyttää esimerkiksi kokoustilana, kertoo Limingan seurakunnan talouspäällikkö Hanna Korri.

Kirkkovaltuusto päätti rakentamisesta ylimääräisessä kokouksessa.

Kokous kesti vain puoli tuntia, sillä rakentamissuunnitelmia on esitelty valtuutetuille jo keväällä ja rakentamiselle nähtiin selvä tarve.

– Me tarvitsemme kerhotilaa. Tulevan rakennuksen käyttöaste on hyvä, valot palavat siellä aamusta iltaan, Korri uskoo.

– Rakentamispäätös oli hyvä ja järkevä ratkaisu. Jos olisimme päättäneet olla rakentamatta, olisimme saaneet vakuutusyhtiöltä vain pienen kertakorvauksen.

Vakuutusyhtiöltä saatava korvaussumma on jo tiedossa. Noin 300 neliön rakennuksesta seurakunnalle jää maksettavaksi suunnilleen 200 000 euroa.

Myös alustava kustannusarvio uudelle rakennukselle on tehty. Seuraava vaihe on rakennusurakan kilpailutus.

– Vakuutusehdoissa määritellään, että urakka pitää aloittaa ennen 21. elokuuta 2024. Ajatuksena on, että rakennus olisi valmis ensi vuoden aikana.

– Olisi hienoa, jos se olisi valmis ensi syksynä toimintakauden käynnistyessä, mutta tällä hetkellä emme vielä tiedä, onko se mahdollista.

Tulipalossa tuhoutunutta rakennusta kutsuttiin Kotikoloksi. Tuleva rakennus kulkee tällä hetkellä nimellä uusi Kotikolo.

– Haluamme nähdä rakennuksen valmiina ja päättää vasta sitten, säilyykö nimi. Tällä hetkellä nimen miettiminen ei ole ajankohtaista.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää