Lopen Suviseurat alkoivat kiitoksilla ja toivon sanomalla

”Joskus tuntuu häivähdyksenomaisesti, että lapsi näkee jotain sellaista, jota aikuinen ei tavoita. Tuntuu kuin pieni ihminen katselisi salattua todellisuutta. Tuntuu kuin lapsi näkisi Jumalan maailman, kuin hän katselisi enkelien taivasta”, totesi Tampereen tuomiorovasti Olli Hallikainen.

||

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Suviseurat Lopella ovat alkaneet. Avajaispuheessaan perjantaina aamupäivällä SRK:n varapuheenjohtaja Valde Palola totesi, että valmistelutyö on ollut valtava ja sisältänyt lukemattoman määrän talkootunteja.

– Tämä on edellyttänyt myös kotona olevilta mukautumista perheenjäsenten osallistuessa talkoisiin. Sydämellinen kiitos teille kaikille. Saatte sen nähdä elämässänne, että ”teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa”. (1.Kor 15:58), Palola sanoi.

Hän kiitti myös vastuussa olevia rauhanyhdistyksiä mittavasta työstä sekä sujuvasta yhteistyöstä eri viranomaisia, seurakuntia ja muita yhteistyötahoja.

Timo Hallikainen toi Tampereen hiippakunnan tervehdyksen. Kuva: Suviseurat, kuvapalvelu

Tampereen hiippakunnan tuomiorovasti Olli Hallikainen toi Tampereen hiippakunnan ja piispa Seppo Revon tervehdyksen.

– Oletko joskus pysähtynyt katsomaan pienen lapsen katsetta? Joskus tuntuu häivähdyksenomaisesti, että lapsi näkee jotain sellaista, jota aikuinen ei tavoita. Tuntuu kuin pieni ihminen katselisi salattua todellisuutta. Tuntuu kuin lapsi näkisi Jumalan maailman, kuin hän katselisi enkelien taivasta, Hallikainen totesi.

Hallikainen kertoi 4-vuotiaana hukkuneesta veljestään, joka oli laulanut “Ken kuullut on laulua enkelien”. Hallikainen muistutti, että aikuistenkin on mahdollista kuulla enkelien laulu.

– Se on mahdollista, kun nöyrrymme lasten kaltaisiksi. Se on mahdollista kun pysähdymme ja olemme hiljaa. Kun maailman kohina väistyy, alamme kuulla enkelien virttä, toisen maailman säveliä, hän sanoi.

Hallikainen muistutti, että Jumala antaa tulevaisuuden ja toivon. Jumalan lupaus on voimassa isänmaassamme, se on voimassa Ukrainan kansalle ja kaikille kansoille, hän sanoi.

Päätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Hentilä viittasi omassa tervehdyksessään muun muassa koronapandemian viivästyttämiin järjestelyihin sekä maailmanpoliittiseen tilanteeseen. Hän kiitti SRK:ta ja viime vuoden Reisjärven Suviseurojen järjestäjiä tuesta.

Hentilän mukaan poikkeusaika toi epävarmuutta seuroihin valmistautumiseen, joten maaliskuussa toteutettiin verkkokysely, jonka avulla ennustettiin väkimäärää. Tulokset olivat rohkaisevia: kaikkialta Suomesta haluttiin tulla kenttäsuviseuroihin entiseen malliin.

– Sydämen usko synnyttää halun seurata Jeesusta lapsen kaltaisena. Lapsen uskossa kiteytyvät yksinkertaisuus, nöyryys ja luottamus Jumalan huolenpitoon, armoon ja anteeksiantoon, Hentilä totesi.

Kuva: Suviseurat, kuvapalvelu


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää