Lumijoen kirkkoherran virkaan yksi hakija

Avoinna olevaa Lumijoen kirkkoherran virka on hakenut yksi hakija, Lumijoen nykyinen vt. kirkkoherra Olli Lohi. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli haastattelee Lohen kokouksessaan 25. huhtikuuta. Samassa kokouksessa päätetään, miten virantäyttö etenee.

– Alkajaisiksi on selvitettävä, mitä Lumijoen seurakunta toivoo: haluaako se laittaa viran uudelleen hakuun vai jatkaa yhdellä hakijalla. Ennen kuin tuomiokapituli päättää, miten asiassa edetään, se kuulee myös asian valmistelijana toimivan pappisasessori Ilkka Mäkisen näkemyksiä, kertoo vs. hiippakuntapastori Seija Helomaa.

Oulun hiippakunnassa on viime vuosina ollut vastaavanlaisia tilanteita, joissa hakijoita on ollut vähemmän kuin etukäteen ehkä on ennakoitu. Esimerkiksi Tervolan ja Ylitornion seurakunnissa kirkkoherran virkaa hakevia oli vain yksi kummassakin.

Helomaa korostaa, että vaikka hakijoita olisi vähän, kyseessä ei seurakunnan kannalta välttämättä ole ”vain”-tilanne.

– Esimerkiksi Haukiputaan kirkkoherrahakua on uutisoitu ”vain kaksi hakijaa” -kärjellä, mutta seurakunnan kannalta on pääasia saada hyviä hakijoita, jotka pystyvät tehtävän hoitamaan valituksi tultuaan.

Helomaan mukaan mahdolliset hakijat puntaroivat tehtäviin hakemista muun muassa sen perusteella, mitä muita virkoja on samaan aikaan haettavana. Lumijoen hakijamäärään saattaa osaltaan vaikuttaa esimerkiksi se, että Haukiputaalla kirkkoherrahaku oli vastikään, Oulaisissa kirkkoherran virka on parhaillaan avoinna ja sellainen tulee hakuun pian myös Raahessa.

– Tehtävästä kiinnostuneet luonnollisesti pohtivat, missä seurakunnassa työskenteleminen kiinnostaisi eniten.

Lumijoen kirkkoherran valinnan aikataulu on tällä hetkellä täysin auki. Jatkotoimet selviävät toukokuun aikana.

– Jos virka seurakunnan pyynnöstä avataan uudelleen haettavaksi, se voi tapahtua aikaisintaan tuomiokapitulin kokouksessa 30. toukokuuta ja silloin hakijasaldoa voitaisiin tarkastella aikaisintaan elokuussa, Helomaa summaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää