Matikanmaikka nappaa korona-ajasta parhaat palat

Vuoden matemaattisten aineiden opettaja Piia Haapsaari on löytänyt etäopetuksen aikana asioita, joita voi hyödyntää tulevinakin vuosina.

Piia Haapsaari

Kulunut kevät ei ole tuonut tullessaan pelkkiä haasteita. Kun koulujen lukuvuosi lähenee loppuaan, Muhoksen lukiossa matematiikkaa opettava Piia Haapsaari on valmis summaamaan myös koronakeväästä koituneita hedelmiä.

– Yksi tapa, jota aion käyttäää myöhemminkin, on oppituntien tallennus. Jos joku oppilaista on pois, tunnin voi tallentaa hänelle myöhemmin katsottavaksi.

– Opettajan poissaollessa sijaisjärjestelyjä voi helpottaa tallentamalla oppitunnin etukäteen, Haapsaari suunnittelee.

Tänä keväänä Haapsaaren oppilaat arvioivat opintojensa sujumista tekemällä merkintöjä reaaliajassa seurattavaan, sähköiseen opintokorttiin. Tämänkin tavan opettaja aikoo ottaa vakituiseen käyttöön.

Piia Haapsaari on vuoden 2020 matemaattisten aineiden opettaja. MAOL ry:n eli Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton palkitsema Haapsaari on vetänyt oppituntien ulkopuolella muun muassa laskupajoja ja matikkamaratoneja. Nämä ovat olleet nyt tauolla, mutta kesäksi on jo uusia suunnitelmia.

– Olen opettamassa verkossa pidettävällä, kaikille avoimella lukion pitkän matikan kertauskurssilla. Lisäksi vedän, näillä näkymin kasvokkain, peruskoulun matematiikan kertauskurssia.

– Ne ovat hyvää ajanvietettä, varsinkin kun moni on nyt ilman kesätöitä, innostavaksi opettajaksi kiitelty Haapsaari vinkkaa.

Peruskoululaisista poiketen lukiolaiset jatkavat etäopetuksessa lukuvuoden loppuun. Tällä viikolla luetaan kokeisiin ja ensi viikolla kokeet tehdään kotoa käsin. Sen jälkeen lukuvuosi on paketissa.

– Kevätjuhlakin on luvassa, nyt etäyhteyksillä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää