Meikkaava kirkkoherra, saamelaisten pappi, rokkipappi sekä pappi, jolle naisten asiat ovat tärkeitä

Uusi sarja päästää katsojan mukaan neljän papin siviilielämään ja työn näkymättömiin puoliin.

Yle TV1-kanavalla alkaa tänään kahdeksan jakson mittainen dokumenttisarja Papisto. ”Sarjan persoonalliset päähenkilöt päästävät katsojan mukaan siviilielämänsä ja työn näkymättömiin puoliin. Sarja muuttaa mielikuvamme pappeudesta”, dokumenttisarjan esittelyteksti lupailee.

Elina Koivisto on Pellosta kotoisin oleva, Helsingissä työskentelevä pastori, jolle naisten asiat ovat erityisen tärkeitä ja jonka työuralla kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan.

Mari Valjakka asuu Ivalossa, josta käsin hän paimentaa laajalle alueelle levittäytynyttä seurakuntaansa. Alkuperäiskansojen asiat saavat nuoren saamelaisten papin syttymään. Hänen tärkein työvälineensä ei ole Raamattu vaan auto.

Harri Henttinen, Vesilahden meikkaava kirkkoherra, on värikäs ja liberaali hahmo, joka ei pidä itseään miehenä eikä naisena.

Tarvo Laakso tunnetaan Tampereen ulkopuolellakin räväkkänä rokkipappina, jonka suuri intohimo on musiikki. Sarjassa seurataan isoa elämänmuutosta, jonka ansiosta soittohommille jää enemmän aikaa.

Papisto-sarja alkaa Yle TV1:ssä 20.12. kello 18.30. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa jo 20. joulukuuta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää