Mitä kuuluu: Vieläkö pukeudut supersankariksi, Juha-Matti?

Viisi vuotta sitten Oulussa nähtiin näin jännittävän näköinen yhteisvastuukerääjä.

|

Maaliskuussa 2015 Rauhan Tervehdyksen kansikuvassa nähtiin omatekoisessa robottiasussa yhteisvastuukerääjänä toiminut Juha-Matti Seppä. Hän toimi tuolloin seurakunnassa nuorisotyönohjaajana. Vaikka työ on vaihtunut, pukuilu ja osallistuminen Yhteisvastuukeräykseen ovat Sepälle yhä arkea.

Vieläkö harrastat pukuilua ja teet itsellesi peleihin ja fantasiamaailmaan pohjautuvia asuja?

– Kyllä, edelleen harrastan ja loppua ei tule! Vuoden 2015 jutussa minulla oli päälläni 6. tekemäni asu, viime vuonna tein 14. asun. Tällä hetkellä minulla on viisi pukuprojektia työn alla ja koko ajan tulee lisää ideoita, joita haluan toteuttaa.

Viisi vuotta sitten haaveilit Skeletorin asusta. Joko olet toteuttanut haaveesi ensimmäisestä pahiksen asusta?

– 2018 tein teinimutanttininjakilpikonnien eli Turtlesien arkkivihollisesta, Silppurista, asun. Siinä puvussa tuli tehtyä Yhteisvastuukeräyksen keikka ja vapputempaus viime vuonna.
– Skeletor, minulle rakkain pahishahmo, on työn alla. Pajalla Star Wars leffojen Stormtrooper odottaa pohjamaalausta.

Olet esiintynyt useissa alan harrastajien tapahtumissa. Miten pukuilun, eli cosplay-harrastuksen voi aloittaa?

– Ehkä on hyvä valita tai keksiä hahmo ensin, jonka tulenpalavasti haluaa toteuttaa. Sitten pitää tutkia ja suunnitella vaihe vaiheelta mitä tehdä seuraavaksi. Internetistä löytyy paljon hyviä opasteita.
– Oulussa vaikuttaa Cosplay-yhdistys PTforge ry, jolla on pukujen ja proppien tekoa varten keskustassa paja, sekä kokenutta ja osaavaa porukkaa jäsenistössä. Jos kiinnostaa, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ptforge@gmail.com ja me autamme.

Palstalla toimittajat ottavat yhteyttä ihmisiin, joita lehdessä on haastateltu vuosien varrella.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää