Mitä lähetystyö on nykypäivänä, uusi video tarjoaa aiheesta yhden väläyksen

Uusi Yhteyttä-video kertoo lyhyesti lähetystyöstä tänä päivänä. Katsokaa ja hyödyntäkää video toiminnassanne, sanoo hiippakuntasihteeri Matti Laurila terveisensä muun muassa seurakuntiin.

Sanna Krook

Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin julkaisemalla uudella YouTube-kanavan videolla esitellään lähetystyötä.

”Yhteyttä – Oulun hiippakunta maailmanlaajassa missiossa” -videolla seurataan Muonion ja Kempeleen seurakuntien toimintaa sekä seurakuntien nimikkokohteita Papua-Uudessa Guineassa ja Kambodzhassa.

Videota voi hyödyntää esimerkiksi rippikouluissa, lähetysilloissa tai kirkkovaltuuston kokouksessa, kun luottamushenkilöt haluavat olla perillä siitä, mitä lähetestyö on tänä päivänä kotimaassa ja maailmalla.

– Video muistuttaa esimerkiksi raamatunkäännöstyön merkityksellisyydestä. Omakielinen raamatunkäännös elvyttää paikallisia kieliä ja koskettaa lukijaa, hiippakuntasihteeri Matti Laurila Oulun tuomiokapitulista kertoo.

Noin 12 minuutin pituinen video valottaa todellisuutta, jossa kristilliset kirkot maailmalla kasvavat voimakkaasti.

Laurila muistuttaa, että suomalaiset seurakunnat tukevat merkittävästi lähetysjärjestöjen työtä ulkomailla.

– Videon nimi Yhteyttä kertoo siitä, että meillä on omastakin hiippakunnasta tiivis yhteys moniin lähetyskohteisiin.

–  Mutta me suomalaiset emme vain anna apua ja tukea esimerkiksi Afrikkaan, vaan me saamme itse valtavasti etelän elinvoimaisilta kirkoilta. Ne ovat nykyisin länsimaisten kirkkojen aiempaa tasavertaisempia yhteistyökumppaneita.

Uuden videon teknisestä toteutuksesta vastasivat Oulun seudun ammattioppilaitoksen media-alan kaksi opiskelijaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää