Helatorstain perinne jatkuu Ylikiimingissä - motoristit kansoittavat kirkon

Ajokauden aloittavassa motoristikirkossa pyydetään ja saadaan siunaus tulevalle ajokaudelle sekä kesän kilometreille. 25 vuotta järjestetty tapahtuma on avoin kaikille.

Kuva: Sanna Krook

Siunausta teille! Näillä sanoilla voisi kuvailla helatorstaina 9. toukokuuta Ylikiimingin kirkossa pidettävää keväistä sanajumalanpalvelusta.

Kyseessä on perinteikäs, kaksipyöräisten moottorimenopelien ajokauden aloittava motoristikirkko, jossa pyydetään ja saadaan siunaus tulevalle ajokaudelle sekä kesän kilometreille.

Jumalanpalveluksen toimittaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Miia Jokiranta ja avustavat mukana aiemmin ollut Ari Savuoja sekä Ella Pääkkö. Jokiranta odottaa jumalanpalvelukseen suurta osallistujamäärää.

– Odotettavissa on jopa 300 kirkkovierasta, enemmänkin, jos sää on suotuisa, hän sanoo.

Motoristikirkko on kutsunut kirkkovieraita kauden aloitukseen jo 25 vuotta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Gospel Riders -moottoripyöräkerhon kanssa ja mukana on myös gospel-bändi.

– Tästä aloitetaan ja kauden päätös on sitten puolestaan syksyllä Muhoksella, Jokiranta muistuttaa.

Metallikomistuksia ihastellen

Motoristikirkkoon kokoontumiseen kuuluu sanan ja siunauksen ohella kaksipyöräisiin tutustuminen. Paikalle saapuneita pyöriä on mahdollista kierrellä ihastelemassa kirkon edustalla.

Valtaosa osallistujista on alan harrastajia, mutta paikalle ovat tervetulleita kaikki tilaisuudesta ja kaksipyöräisistä kiinnostuneet. Tilaisuuden jälkeen on tarjolla kirkkokahvit ja lähetyksen hyväksi voi ostaa makkaraa.

Kirkon pihalla on aiempien vuosien tapaan Ari Savuojan johdolla moottoriylistys, eli moottorien käynnistys ja pyörien kolminkertainen käyttäminen.

Tiedot tapahtumasta päivittyvät kirkon tapahtumakalenteriin oulunseurakunnat.fi/tapahtumat.

  •  Motoristikirkko to 9.5. kello 12 Ylikiimingin kirkossa. Vapaa pääsy.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää