Musiikki auttaa järjestelemään sisintä

Pentti Korkiakosken kalenteri on pölyyntynyt pöytälaatikossa heinäkuun alusta saakka. Tyrnävän seurakunnasta eläköityneen kanttorin läksiäiskonsertti järjestetään marraskuun alussa Tyrnävän kirkossa.

Tyrnävän seurakunnasta eläköitynyt kanttori Pentti Korkiakoski on köllötellyt oloneuvoksena heinäkuun alusta saakka. Kalenterit ovat jääneet pölyttymään pöytälaatikkoon ja aikatauluja määrittävät enää autotalliin rakennetussa verstaassa odottavat metallityöt. Korkiakoski kuvaa, että kotona tekeminen on kivaa ja sopivasti älyvapaata. 

– Metallitöiden kanssa ei tarvitse stressata, on vaan mielikuvitus rajana, mitä keksii tehdä. Eläkkeellä olo on tuntunut kyllä viimeisen päälle hyvältä, ja tekemistä riittää. Nyt saa vaan itse valita, mitä tekee ja milloin. 

 

Musiikki voi parhaimmillaan hoitaa ja parantaa

 

Korkiakosken ura kattaa yli neljä vuosikymmentä ja kymmenkunta eri seurakuntaa. Pitkä työrupeama pitää sisällään myös opettajan töitä. Oulun yliopiston didaktiikan lehtorina työskennellyt Korkiakoski opetti muun muassa soittamista ja laulua, musiikin teoriaa, säveltapailua ja bändisoittoa. 

– Kun palasin yliopistolta takaisin seurakuntatyöhön, tunsin, että työkalupakissa on paljon enemmän tavaraa kuin kanttoriksi valmistuessani. Jatkoin opiskelua vielä vuosituhannen vaihteen jälkeen, ja valmistuin Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2005. 

Korkiakosken monipuolinen ura saa kauniin sinetin marraskuun alussa järjestettävässä läksiäiskonsertissa. Korkiakoski kertoo, että tapahtuman on tarkoitus olla rento ja vapaamuotoinen tapahtuma, jossa kuullaan virsiä, urku- ja laulumusiikkia, yksinlauluja sekä mahdollisia duettoja. 

Musiikkia hän ei aio jättää eläkkeelläkään. 

– Musiikki voi parhaimmillaan hoitaa ja parantaa. Se auttaa jollakin tavalla järjestelemään sisintä.

Pentti Korkiakosken läksiäiskonsertti sunnuntaina 6.11. klo 18 Tyrnävän kirkossa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää