Lähikuvassa maskotti Naakka Kirhakkinen

Muhoksen seurakunnan maskotti Naakka Kirhakkinen kertoo, mitä hänen työhönsä kuuluu ja mitä hän aikoo tehdä kesällä.

Kauanko olet tehnyt töitä Muhoksen seurakunnan maskottina ja oletko ihan paljassiipisiä muhoslaisia?

– Muhoksen seurakunnan maskottina olen ollut vuodesta 2020 alkaen. Olen syntynyt Oulussa ja lennellyt lähikunnissa. Muhokselle tulin noin 6 vuotta sitten ja kotiuduin tänne jokimaisemiin.

Mitä maskotin tehtäviin kuuluu ja mikä maskottina olossa on hauskinta?

– Minusta on hauska seikkailla erilaisissa paikoissa ja tutustua ihmisiin. Varsinkin retki Koiteliin oli kiva ja jännittävä. Siellä oli isoja siltoja ja paljon polkuja. Oli hauskaa laskea liukurilla mäkeä ja syödä retkieväitä ihan erilaisissa maisemissa.

– Koortilan perhetapahtumassa pääsin esiintymään yhdessä Valto Savolaisen kanssa. Lauloimme yhdessä, niin ja olihan sielläkin hyvää ruokaa tarjolla. Tunnelma oli rento ja kaikilla oli mukavaa.

– Kerholaisille olemme tehneet pieniä tervehdysvideoita. Olen esiintynyt kotikirkon esittelyvideoissa ja rastipolkujen esittelyissä. Olemme lähettäneet videoita seurakunnan kerholaisille ja päiväkodeille.

Mitä aiot tehdä kesälomalla, vai onko sinulla ylipäänsä lomaa?

– Odotan lämmintä ja aurinkoista kesää. Olen kuullut myös seurakunnan järjestävän lapsille kivaa kesätoimintaa ja ajattelin kysyä, jos pieni naakanpoikasenikin pääsisi mukaan kesän juttuihin.

– Kyllä me pidämme pikku naakan kanssa pikkuisen lomaakin. Lentelemme yhdessä synnyinseudulleni. Saamme lennellä joenrannoilla, kahlata vedessä, herkutella sekä nauttia kesästä sukulaisten ja ystävien seurassa. Aurinkoista kesää kaikille!


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää