Näin voit lahjoittaa jouluiloa lähimmäiselle

Haluatko olla mukana tuomassa jouluiloa vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevalle lähimmäiselle?
Joulun alla monet seurakunnat keräävät vähävaraisille lahjakortteja, pieniä tavaralahjoja kuten villasukkia tai hyvin säilyviä elintarvikkeita. Muutamassa seurakunnassa järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotto ohjataan vähävaraisille.

HAUKIPUDAS

Haukiputaan seurakunta kerää yksinäisille ja vähävaraisille käyttämättömiä lapasia ja villasukkia (sekä lasten kokoja että aikuisten kokoja 36 –45). Lisäksi otetaan vastaan hajusteettomia hygieniatuotteita, pyyheliinoja, tyynyliinoja, kahvipaketteja, suklaata sekä makeisia.

Lahjoitukset voi viedä viimeistään 30.11. seurakuntakeskukseen (Kirkkotie 10). Vapaaehtoiset hoitavat paketoinnin, lahjat toimitetaan perille seurakunnan diakoniatyön kautta.

Lapsiperheitä voi auttaa osallistumalla Lapsiperheille ruokaa joulupöytään -keräykseen. Keräys on käynnissä nettiosoitteessa kotimaanapu.fi.

Vähävaraisten haukiputaalaisten perheiden hyväksi kerätään varoja myös isänmaallisella joulukonsertilla. Haukiputaan kuorojen perinteisessä hyväntekeväisyyskonsertissa 30.11. kello 19 (Haukiputaan srk-keskus) ovat mukana Haukiputaan mieskuoro, Haukiputaan Kirkon Kamarikuoro, naiskuoro Viihdepiikkarit ja lauluyhtye Heliä. Liput 10 euroa, alle 18-vuotiaat 5 euroa.

KARJASILTA

Karjasillan seurakunnassa diakoniatyö ottaa vastaan lahjakortteja esimerkiksi ruoka-, vaate- tai lelukauppaan. Lahjakortin voi tuoda suljetussa kirjekuoressa kirkkoherranvirastoon (Nokelantie 39). Virasto on avoinna arkisin kello 9–14.

Lahjakortit jaetaan sopiviin talouksiin diakonian kautta. Jos lahjoittaja haluaa ilahduttaa lähimmäistä nimenomaan jouluna, lahjakortit kannattaa tuoda hyvissä ajoin ennen joulua.

KIIMINKI

Kiimingissä seurakunnalla ei ole omaa keräystä, mutta auttamishaluiset ihmiset voivat osallistua Kiimingin Lions-klubin Joulupuusta iloa kiiminkiläisille -keräykseen. Sen tuotto jaetaan lahjakortteina seurakunnan ja sosiaalitoimen vähävaraisille asiakkaille.

Yli-Iissä ja Ylikiimingissä lionsit eivät toimi, siellä toivotaankin lahjakorttilahjoituksia vähävaraisten avustamiseen. Lahjakortteja ottavat vastaan alueiden diakoniatyöntekijät: Ylikiimingissä Eeva Leinonen, Yli-Iissä Lasse Hertteli. Ylikiiminkiläisille ja yli-iiläisille tarkoitettuja lahjakortteja voi jättää myös Kiimingin kirkkoherranvirastoon.

Hyvissä ajoin tulevat lahjakortit ehditään jakaa jouluksi. Aivan lähellä joulua jätetyt lahjakortit annetaan vähävaraisille ensi vuoden puolella.

OULUJOKI

Oulujoen seurakunnan diakonia vastaanottaa erilaisia joululahjoja annettavaksi joulun alla apua tarvitseville. Lahjoittaa voi lahjakortteja ruokaan, elokuvalippuja, joulusuklaata tai joulukarkkeja, uusia villasukkia sekä lapasia.

Lahjan voi viedä 21. ja 28.11. ennen klo 10 alkavaa jumalanpalvelusta Oulujoen kirkkoon, missä diakoniatyöntekijä vastaanottaa ne. Lahjoja otetaan vastaan myös muina aikoina, tästä voi sopia diakoniatyöntekijä Anu Fedotoffin kanssa (p. 040 5747 098).

OULUNSALO

Oulunsalon seurakunnan diakoniatyö ottaa vastaan lahjakortteja sekä uusia villasukkia lahjoitettavaksi perheille.

Lahjakortit voi toimittaa kirkkoherranvirastoon 10.12. mennessä. Lahjakortit jaetaan sopiviin talouksiin diakoniatyön kautta.

TUIRA

Tuiran seurakunta ottaa vastaan lahjakortteja esimerkiksi vaate-, lelu- tai ruokakauppaan.

Lahjakortteja voi viedä kirkkoherranvirastoon (Myllytie 5) arkisin 3.12. saakka kello 9–14 välisenä aikana; suljetun kuoren päälle merkitään teksti ”Tuiran seurakunnan diakoniatyö”.

Lahjoittaja voi halutessaan toivoa, minkälaisessa elämäntilanteessa olevalle ihmiselle tai perheelle lahjakortin haluaa annettavaksi. Toiveen voi kirjoittaa kuoren päälle. Diakoniatyöntekijät jakavat lahjakortit sopiviin tuiralaisiin talouksiin joulun alla.

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA:

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa vastaanotetaan erilaisia lahjakortteja annettavaksi apua tarvitseville joulun alla.

Lahjakortteja esimerkiksi ruokakauppaan, ravintoloihin tai elokuviin voi viedä Keskustan seurakuntatalon infoon arkisin kello 9–16. Kirjekuoren päälle merkintä ”Tkko/diakonia/joulu”.

LIMINKA

Limingan seurakunnan diakoniatyö ottaa vastaan lahjakortteja vähävaraisille. Jouluksi lahjakortit ehtivät, jos ne tuodaan joko kirkkoherranvirastoon tai seurakuntatalolla sijaitsevaan diakoniatoimistoon 22. marraskuuta alkavalla viikolla.

Lahjoituksia otetaan vastaan ympäri vuoden ja hyvinkin lähellä joulua voi vielä lahjoittaa – mutta aivan lähellä joulua tulevat lahjoitukset menevät vähävaraisten tukemiseen vasta ensi vuoden puolella.

LUMIJOKI

Lumijoen seurakunta ottaa vastaan vähävaraisten perheiden avuksi ensi sijassa lahjakortteja tai rahaa, mutta halutessaan voi tuoda myös tavaralahjan.

Lahjoitukset voi toimittaa 1.12. mennessä kirkkoherranvirastoon (Ylipääntie 11). Virasto on avoinna pääsääntöisesti maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 9–14.

TYRNÄVÄ

Tyrnävän seurakunnan diakoniatyö haastaa mukaan perinteiseen kuivaelintarvikekeräykseen. Vähävaraisten perheiden auttamiseksi otetaan vastaan myös lahjakortteja kauppoihin.

Elintarvikkeita ja lahjakortteja otetaan vastaan Tyrnävän seurakuntatalolla (Mankilantie 1) 9.12. kello 10–18 ja 10.12. kello 9–12 sekä Temmeksen seurakuntatalolla (Petäjäsuvannontie 2) 9.12. klo 15–17. Muusta lahjoittamisajankohdasta voi sopia diakoniatyöntekijöiden kanssa (Salme Kinnunen 044-7372631, Riitta Pesonen 044-7372630).

MUHOS

Muhoksella vähävaraisille voi lahjoittaa jouluiloa osallistumalla Luojan kaunein ajatus -hyväntekeväisyyskonserttiin 21.11. kello 16 Muhoksen kirkossa. Ohjelma maksaa 10 euroa. Konsertin tuotto käytetään kokonaisuudessaan Muhoksen seurakunnan diakoniatyön kautta jaettaviin vähävaraisten jouluavustuksiin.

 

Diakonialta voi saada taloudellista apua tai ruoka-apua

HAUKIPUDAS

Haukiputaan seurakunnan alueella asuvat lapsiperheet voivat hakea joulun ajan ruoka-apua laittamalla 30.11. mennessä sähköpostilla yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero) osoitteeseen haukipudas.diakonia@evl.fi . Diakoniatyöntekijä soittaa ruoka-apua hakeville.

Vähävaraisten aikuisten talouksiin jaetaan jouluisia ruokakasseja. Kassi pitää varata ennakkoon Haukiputaan seurakuntakeskuksessa 29.11. kello 9–11 tai 30.11. kello 9–11. Kassit jaetaan 10.12. Varauksen tehneet saavat tarkemmat ohjeet.

TUIRA

Tuiran alueella asuvat vähävaraiset lapsiperheet voivat tänä vuonna hakea marras–joulukuussa taloudellista avustusta myös lomakkeella eikä heidän tarvitse varata aikaa ruuhkautuneen ajanvarauksen kautta.

Muun muassa Tuiran kirkon eteisen pöydältä saa lomakkeen, joka palautetaan täytettynä Tuiran kirkolle viimeistään 28.11.

Mikäli henkilö tai perhe kuitenkin haluaa nimenomaan diakoniatyöntekijän vastaanotolle, ajan voi varata loppuvuonna poikkeuksellisesti sekä maanantaisin että torstaisin kello 9–11 välisenä aikana. Kun kaikki vastaanottoajat on jaettu, ajanvarauslinja suljetaan.

Henkilöt, jotka saavat ajan vastaanotolle ennen joulua, eivät voi hakea avustusta enää lomakkeen kautta.

Tuiran diakonian taloudellisen avun viimeinen ajanvaraus ennen joulua on 16. joulukuuta. Sitä seuraava avustusaika on 10.1.2022.

LIMINKA

Limingan seurakunnan diakoniatyö ja kunnan sosiaalipalvelut jakavat yhdessä Mannerheimin lastensuojeluliiton, Suomen Punaisen Ristin ja yksityisten lahjoittamia pieniä taloudellisia jouluavustuksia.

Limingassa asuva voi avustusta 25.11. saakka lomakkeella, joka löytyy Limingan seurakunnan nettisivuilta.

Avustuksia on käytettävissä rajallinen määrä, joten hakemuksen jättäminen ei välttämättä oikeuta avustuksen saamiseen.

Limingan seurakunta jakaa jouluavustuksia myös diakoniatyön budjetista.

LUMIJOKI

Lumijoen seurakunnan diakoniatyö pyrkii muistamaan avun tarpeessa olevia seurakuntalaisiaan pienillä ostokorteilla.

Avuntarvitsijan tulee tehdä vapaamuotoinen hakemus ja toimittaa se 8.12. mennessä diakonissa Marjo Koski-Vähälälle kirkkoherranvirastoon (Ylipääntie 11).

HAILUOTO

Hailuodon seurakunnassa diakoniatyö avustaa joulun aikana lahjakortein. Lisäksi diakoniatyöntekijä jakaa perheisiin SPR:n lahjakortteja.

TYRNÄVÄ

Tyrnävällä asuva, taloudellisesti haastavassa tilanteessa oleva perhe voi hakea jouluavustusta seurakunnan diakoniatyöltä. Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee kertoa perheen koko, perheen tulot, perheen menot kuukausittain sekä yhteystiedot.

Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään 22.11. Sähköinen hakemus osoitteella riitta.pesonen@evl.fi tai salme.kinnunen@evl.fi; paperisen hakemuksen voi viedä seurakuntatalolle.

KARJASILTA

Karjasillan diakonian taloudellisen avun viimeinen ajanvaraus ennen joulua on 20.12. Tämän jälkeen ei ole enää mahdollista saada avustusaikoja joululle. Seuraava ajanvaraus joulun jälkeen on 3.1.2022.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää